Řápkové zápočet od mrtvého

A co by musela ještě Ivana Řápková udělat, aby se vzdala svých veřejných funkcí? Alespoň do doby, než přinese přesvědčivé důkazy o tom, že není druhou Boženou Němcovou? Protože, pokud si vzpomínám, takhle krkolomné příběhy snad ani autorka Babičky nevymyslela. Zápočet od mrtvého … I podezření, že studovala/nestudovala a tvrdí, že určitě studovala, totiž důvodem k odchodu, byť třeba jen dočasnému, je.  

Můj táta říká: musela by asi uspat tchyni čpavkem, otočit ji hlavou dolů, hlavu zarazit do stojanu na kolo a mezi půlky to kolo postavit. Ale možná i to by prošlo… Pijavice se nedrží oběti víc, než politici svých postů.

Tak nějak mně připadá, že politický skandál v Česku rovná se jen báječná forma neplacené reklamy. Pár dní na titulních stranách, kam by se jeho účastníci jinak - i přes snažení svých PR agentur - dostávali horko těžko. Jako když si Agáta Hanychová vymyslí, že  má zrovna nového milého nebo se poštěká s jinou pseudocelebritou.. Divný svět.

Umíte si představit, že byste přišli znovu na návštěvu, kde jste minule hodili kámen do skleněné vitríny, pozvraceli koberec, vydávali se za George Clooneyho, řekli hostiteli, že je smradlavý vůl, a teď, s úsměvem jelimána, se usadili na pohovce a začali vyprávět o rozpínavosti vesmíru? A ještě si nechali přinést kafe? Zvláštní představa. Pro silné žaludky.  

Když měl Bill Clinton průšvih s Monikou, nebyla to v prvém plánu ona, kvůli komu málem přišel o prezidentskou hlavu. V rámci impeachmentu Američanům vadilo hlavně to, že lhal. Dobrá, dobrá, pokyvovali hlavami, dělal, co se nedělá, ač to hodně lidí dělá. Ale jak máme teď, proboha, věřit prezidentovi, který lže? Protože v čem nám ještě lže?

A tak se ptám, mám vám věřit, paní Řápková? Mám vám věřit zápočet od mrtvého? A mám vám věřit, že to u vás na radnici nevypadá jako na plzeňské fakultě?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Klára Mandausová | pátek 6.11.2009 10:30 | karma článku: 36,03 | přečteno: 3963x
  • Další články autora

Klára Mandausová

Duše z vosku

25.11.2014 v 9:09 | Karma: 33,80

Klára Mandausová

Moje medaile

29.10.2014 v 8:50 | Karma: 29,01

Klára Mandausová

Kam se poděla ženskost

17.6.2014 v 9:09 | Karma: 43,46

Klára Mandausová

Muži a muži

29.5.2014 v 13:49 | Karma: 28,08

Klára Mandausová

Paragrafy zdravého rozumu

28.5.2014 v 9:39 | Karma: 23,43