Pražská radnice na dvě věci

O pražském magistrátu už koluje vtip. Když mu velel psychiatr, bylo to na hlavu. Teď, když ho povede gynekolog, bude to na.. doplňte si sami, prosím.

O hnusnosti spojení ODS a ČSSD na radnici hlavního města se už popsaly stohy papíru a vydřela se písmenka na hodně klávesnicích. Nadávají i lidé, kteří se o politiku doteď zajímali jako o cizí kalhoty vyhozené na smetišti. Taky jsem, přestože Středočeška, vyplivla potom, co páni a dámy splácali ne už opoziční ale koaliční smlouvu, sprosté slovo. A ne jedno.

Měla jsem proč?

Nedělám si iluze, že bych věděla víc o smlouvách, paktech a dohodách, které tu vzniknou (nebo budou pokračovat), kdyby seděl v radě vítěz pražských voleb s druhou ODS.

Nedělám si iluze, že by ty smlouvy, o kterých bych toho moc nevěděla, byly méně výnosné, než ty, které se podepisují dnes.

Nedělám si iluze, že by byla Praha krásnější, spravedlivější a laskavější. Protože ona krásná je. Laskavá taky, když žijete mezi laskavými. A co kdo ví o spravedlnosti.

A přeci mi jednu iluzi vzali. Iluzi, že lidi, kteří rozhodují o mých penězích, o tom, jestli půjdu do práce bahnem nebo po chodníku, jakou si můžu koupit tramvajenku atd. atd., jsou v jednom lepší než já.  Ve třetí třídě jsem totiž taky provedla neodpustitelnou hanebnost. Zapomněla jsem si na výtvarku suché listy. A když je učitelka kontrolovala, řekla jsem, že jsme se se sousedkou ve školní lavici domluvily, že je přinese ona a půlka listů je mých. Koukala jako vyplašená koala, ale – byla to kamarádka – nepráskla mě.

Že spolu pražská koalice a mé neexistující listy nesouvisí? Ale ano.  Já i ODS jsme se zachovaly jako nejzbabělejší podrazáci a prospěcháři.

Pražská radnice skutečně potřebuje lékaře. Jenže kde vzít takového, který umí léčit svědomí? Já ho zatím nenašla.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Klára Mandausová | pátek 19.11.2010 9:59 | karma článku: 42,99 | přečteno: 7448x
  • Další články autora

Klára Mandausová

Duše z vosku

25.11.2014 v 9:09 | Karma: 33,80

Klára Mandausová

Moje medaile

29.10.2014 v 8:50 | Karma: 29,01

Klára Mandausová

Kam se poděla ženskost

17.6.2014 v 9:09 | Karma: 43,46

Klára Mandausová

Muži a muži

29.5.2014 v 13:49 | Karma: 28,08

Klára Mandausová

Paragrafy zdravého rozumu

28.5.2014 v 9:39 | Karma: 23,43