Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

km.

22. 11. 2010 12:04
díky

moc se omlouvám všem diskutujícím, že jsem neodpovídala na příspěvky.. nějak jsem to zkrátka v tyhle dny nestihla, ale vážím si jich!! i těch kde mi nadáváte ;-).. věc se má tak: vím, že na komunální úrovni vznikají různé koalice a je to tak správně, dokonce si myslím, že v menších městech by bylo lepší aby snad strany ani nebyly:) a spojovali se lidi (to je samozřejmě nadsázka).. problém je v tom, že voliči chtěli pravicové vedení a jasně to dali najevo.. a bohužel nic.. o tom to je

0 0
možnosti
PO

pavlik12

20. 11. 2010 16:02
Nesmyslnné nářky

Výsledek zcela demokratických voleb takovou koalici zkrátka umožňil a proto vznikla. Tím to začíná a končí.

S TOP09 nechce ODS jednat už z principu - když jejich cílem je přetažení pravicových voličů na svoji stranu.

Říkat si co by kdyby je pitomost, podobně jako dnes nemalá část voličů VV zpytuje svědomí proč je vlastně volili, když z předvolebních hesel nezůstalo nic. A to platí více/méně pro všechny parlamentní strany.

Tedy mimo KSČM, ale jen proto že ti nedostali (a snad nedostanou sic!) možnost svoje hesla potvrdit ani se jim zpronevěřit.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

8. 12. 2010 16:06
Re: Nesmyslnné nářky

zcela?

0 0
možnosti
C

cibich

20. 11. 2010 10:31
Vesmír mimo jiné stojí na tom,že

Každá akce budí reakci,jinak by přestal existovat.Minulé podrazy stran dostaly města tam,kde jsou.Současné podrazy to jen umocní! Odtrhne-li se "masa"lidí od politiky,čeká tuto demokracii osud socializmu!Za komunizmu lidé radši jezdili na chaty,než by se radostně zapojili do budování komunizmu.Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat,ač to tak nevypadalo.Dnes je situace zdá se podobná!

0 0
možnosti

Johny_S

20. 11. 2010 9:30
Vaše srovnání není tak úplně přesné.

To by bylo jedině v případě, kdyby vaše historka z dětství probíhala takto: vy jste si nepřinesla barevné listy, lhala jste, že je máte napůl se sousedkou v lavici, ale ona vás nikoli podržela, nýbrž práskla, protože jste ji už delší dobu šikanovala. Přesně takováhle situace byla během oněch vyjednávání. Fascinuje mě, jak to lidi vidí černobíle - zlá ODS, podvedená TOP09. Tak to ale není. TOP09 se pokusila ODS válcovat, vnutit jí nevýhodné podmínky prostě proto, že podle ní ODS neměla na výběr - a odmítla ustoupit. Jenže ODS na výběr měla. Přesto TOP09 neustoupila a dohodu dokonale pohřbila i tím, že ČSSD následně nabídla LEPŠÍ podmínky. Čili žádná černá a bílá. ODS v tomto případě mohla tratit tak jako tak: pokud by byla přistoupila na nevýhodné podmínky TOP09, její voliči by ji kritizovali za to, že ji Kalouskova TOP09 zase obehrála, tak jako ve vládě. Pokud by neustoupila a vznikla koalice TOP09+ČSSD, byla by bývala kritizována za to,že ji zavinila svou neústupností.Neměla na výběr.

0 0
možnosti
PO

pavlik12

20. 11. 2010 8:56
Nesmyslnné nářky

Výsledek zcela demokratických voleb takovou koalici zkrátka umožňil a proto vznikla. Tím to začíná a končí.

S TOP09 nechce ODS jednat už z principu - když jejich cílem je přetažení pravicových voličů na svoji stranu.

Říkat si co by kdyby je pitomost, podobně jako dnes nemalá část voličů VV zpytuje svědomí proč je vlastně volili, když z předvolebních hesel nezůstalo nic. A to platí více/méně pro všechny parlamentní strany.

Tedy mimo KSČM, ale jen proto že ti nedostali (a snad nedostanou sic!) možnost svoje hesla potvrdit ani se jim zpronevěřit.

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

8. 12. 2010 16:08
Re: Nesmyslnné nářky

nemohu se zbavit pocitu, že se opakujete. To také ledacos naznačuje.

0 0
možnosti
JN

dogi

20. 11. 2010 3:12
Víte, co je zajímavé?

Po parlamentních volbách ty zdejší "spravedlivé" včetně autorky blogu ani trochu nepřekvapilo, že vítězná strana, tedy ČSSD, nedostala šanci k sestavení vlády. Je zcela v pořádku, že tuto šanci dostala ODS, že? Ale když se v podstatě to samé stalo v Praze, tak je to lumpárna. Ano, lumpárna je ignorace výsledku parlamentních voleb hradním pánem. Ale v Praze se na koalici domluvili dva nezávislé politické subjekty. Tou nezávislostí myslím to, že nejsou odkázáni na libovůli nějakého rádoby státotvorného činitele, ale jen na politické diplomacii. A pro mě výsledek jednání znamená jen jedno: TOP09 v Praze prokázala neschopnost vyjednávat, tudíž je dobře, že v Praze nebude vládnout, neboť by se zřejmě do vedení Prahy dostali naprosto neschopní lidé. Tím nemám na mysli Tůmu, který evidentně vsadil na špatného koně. Ale to se stává nejen v Chuchli, ale i v politice. Takže, voliči TOP09, smiřte se s tím a věřte, že za 4 roky to možná dopadne pro vaše koně lépe.

0 0
možnosti
RH

Ubaram

20. 11. 2010 3:16
Re: Víte, co je zajímavé?

Po vyjádření před volbami bylo zřejmé, že ČSSD těch koalic moc udělat nemůže...

0 0
možnosti
JN

Die Hard

20. 11. 2010 0:50
fuj to sem se lek...

malem sem OMYLEM klinul na karmu...;-€

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

20. 11. 2010 0:08
základní přírodní zákony normálně zafungovaly

Každý jedinec, od té nejjednodušší formy života až po nejsložitější ekonomické formace fungují na pricipu získat maximum prostředků pro svoji další existenci a přitom vynaložit pokud možno nejméně energie. Peníze to jsou ty prostředky a o ty jde až na prvním místě. To jsou různé funkce ve správních radách atp., kde ať radní socdemák nebo odeesák bez uzardění pobírají peníze v řádů statisíců (prý). Takže dokud budou funkce na radnicích spojené s takovýmito zdroji, tak se vznik podobných koalic dá předem předvídat. Prý Tůma chtěl tomu udělat přítrž a snad stanovit strop na 30.000 Kč na platy radních za členství v těch různých představenstvech a radách. To ovšem přímo vyděsil případné koaliční partnery. Zachovali se v zájmu uchování kartelu moci a jinak se zachovat nemohli. Kapři si přece svůj rybník nevypustí. Takže dokud voliči nezvolí tak aby nějaká strana měla více než ODS a ČSSD dohromady, tak kartel ODS a ČSSD bude v Praze na věčné časy.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

19. 11. 2010 23:57
nevím...

Ještě včera jsem byl v podobné deziluzi. Ale dnes už si nejsem jist. Pravda je taková, že TOP09 chtěla vládnout se sociální demokracií taky. Dokonce jim nabízeli ještě víc. Brali bychom to jako stejný podraz, kdyby jim to vyšlo? Můžeme o nějaké straně s čistým svědomím prohlásit, že jim jde o "koryta" méně než jiné? A hlavě - ať už bude vládnout kdokoliv, pozná běžný Pražák ve svém každodenním životě ten rozdíl? Nevím...

0 0
možnosti
S

staflas

20. 11. 2010 2:30
Re: nevím...

Ty volby dopadly jako volba změny. Tu změnu symbolizovala právě TOP09 a Tůma, jedno co si o tom myslíme, je to tak. Je značný rozdíl, jestli se dá dohromady ODS s ČSSD a a skutečné sdělení výsledků voleb drze ignorují a zakonzervují stav z minulých let nebo si TOP09 vybere partnera. Ta zjednodušená logika počítání hlasů prostě nekoresponduje s vůlí voličů. Je to úplně jiný algoritmus a ODS s ČSSD hrubě znásilnily skutečný výsledek voleb.

0 0
možnosti
K

Kozel_

19. 11. 2010 22:53
Hezky napsané

vidím to stejně, nemám k tomu moc co dodat. I když by šlo o tom psát asi dosti dlouze.

Jak už jsem zmínil v reakci na někoho, myslím, že obyvatelé středních Čech by měli mít možnost do pražských věcí co mluvit a naopak. Asi mít jeden kraj. Pak i pražský magistrát, určité věci by ovšem řešil kraj - např. příměstskou dopravu apod. Asi to není moc reálné. A rozhodně jako obyvatelka Středočeského kraje (a i kdybyste bydlela v Hovězím u Vsetína), tak máte právo se vyjadřovat k otázkám hlavního města. Nejen proto, že ten názor je správný a zcela s ním souhlasím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 198
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5111x
Prostě píšu .. Knížka Slunečnice vyšla podruhé v nakladatelství Mladá fronta. Petr Šimůnek, šéf Forbesu o ní v předmluvě mimo jiné říká ".. Je to takový Sex ve městě po česku. Chytřejší. Opravdovější..." Kdybyste zrovna neměli co dělat, na pultech se před pár dny objevil její dotisk... Díky všem za přízeň!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky