Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

S novou čínskou bankou AIIB přichází konec nadvlády dolaru

V minulém článku jsem slíbil, že čtenářům sdělím veselejší informace. Svět se začíná měnit a věřím, že tento svět bude bez válek a hegemonie jednoho státu. V minulém článku ,,Spojené státy profitují z válek v Evropě“, jsem vložil video s důkazy, které vysvětlují, že Spojené státy udržovaly a zatím udržují svou ekonomiku úmyslným pácháním válek v Evropě, a to nejen v této části světa. Věřím, že přichází postupný konec těchto válečných scénářů díky čínskému projektu AIIB.

 Projekt nové čínské banky AIIB vznikl v roce 2013. Spojené státy nesouhlasily od začátku s tímto čínským projektem, který má sloužit k financování a rozvoji infrastruktury v Asii. Přijdou Spojené státy o svou hegemonii v ekonomickém sektoru, respektive nadvládou nad celým světem, protože dolar přestane být hlavní světovou rezervní měnou při obchodováním mezi státy, které budou součástí tohoto čínského projektu? V současné době se odehrávají přípravy na spuštění AIIB, které proběhne zřejmě v létě. Veškerý vstupní kapitál všech států, které budou součástí investic do této vznikající čínské banky, bude sice investován v dolarech, protože tuto měnu používaly všechny státy, které byly členy MMF, jako rezervní měnu. Mezi těmito členy probíhaly všechny obchodní transakce právě v dolaru ve prospěch Spojených států, respektive ve prospěch soukromých bankéřů, který mají pod kontrolou Americkou centrální banku FED, dle mého názoru ilegálně, protože tisk financí má mít pod svou kontrolou ministerstvo financí v každém státě a v USA tomu tak není. O tento fakt usiloval prezident Spojených států  J.F. Kennedy, který byl zavražděn. Nastává otázka, jestli se vrátí státy z celého světa ke zlatému standardu, což znamená, že všechny finance budou muset být opět kryty zlatem nebo nová rezervní měna bude čínský juan. Ale toto je složitější téma ze světa ekonomiky, které není předmětem mého článku.

 

V níže uvedeném zdroji se uvádí, že AIIB je čínskou odpovědí na Světovou banku pod vlivem USA a ADB, rozvojovou bankou pod vlivem Japonska. Jinými slovy, Čína je nespokojena s tím, že poměry sil v MMF a Světové bance nereflektují postavení zemí v globální ekonomice a přislíbené změny jsou příliš pomalé, USA a Evropa se snaží držet svůj vliv co největší,  řekl Novinkám hlavní ekonom společnosti Deloitte David Marek.

 

Další níže uvedený zdroj uvádí fakta, že Čína, jakožto druhá největší ekonomika světa (a možná už první), několikrát žádala USA, aby přehodnotily rozhodovací vliv v celosvětových organizacích a přiznaly Číně takový podíl, aby se ze své cca 4% hlasovací síly přiblížila USA s jejich cca 18% silou. Naposledy tak Čína učinila v prosinci 2014, ale americký Kongres její žádost smetl ze stolu. Na to Čína reagovala tak, že k realizaci své vize o AIIB vyzvala všechny země světa s tím, že lhůta ke vstupu je 31. březen 2015. A svět na tuto výzvu reagoval tak, že přes důrazné varování USA, aby tak státy nečinily, se k členství v AIIB v březnu přihlásily státy Anglie, Německo, Francie, Itálie, Švýcarsko, Nizozemsko, Lucembursko, Španělsko, Portugalsko, Dánsko, Rakousko, Turecko, Maďarsko, Island, Řecko, Polsko, Švédsko, Finsko, Norsko, Turecko, Kyrgyzstán, Egypt, Izrael, Kyrgyzstán, Ázerbajdžán, Gruzie, Rusko, Jižní Korea, Brazílie, Austrálie, Irán a další. K čínské bance se přidávají další státy a počet těchto států dosáhl už k číslu padesát sedm. Česká republika se zatím rozhoduje, zřejmě budeme spolupracovat jako jediní pouze se Světovou bankou a budeme servilní vůči Spojeným státům jako lidé, kteří mávali u konvoje US Army.

 

Položme si více otázek. Jak je možné, že většina vyspělé Evropy se přidala k čínské bance AIIB a Světová banka přestává být tou hlavní bankou světa, která měla pod kontrolou všechny investice států, které byly členy MMF, měla zajišťovat finanční a technickou pomoc rozvíjejícím se zemím s cílem snížit chudobu a zlepšit životní podmínky na celém světě. Plnila tento účel nebo jen plnila ekonomické zájmy korporací, respektive zájmy světových oligarchů vlastnících tyto korporace? Ty korporace, které ovládají údajně demokratickou EU skrze své loutky a měly své ekonomické zájmy. Ty korporace, které skrze své loutky v parlamentu EU dokázaly implementovat do Evropy téměř monopol a totalitu plnou zákazů a příkazů. Ty loutky v evropském parlamentu, které podporovaly nelegitimní a násilný převrat na Ukrajině a hnaly svět Evropy a Ruska do střetu svých ekonomických a politických zájmů a přitom budou teď tyto státy spolupracovat skrze AIIB? Vstupují státy EU do projektu AIIB jen za účelem zisku svých firem na rozvoji infrastruktury v Asii nebo je tento globální a ekonomický projekt náhradním řešením před hyperinflací dolaru?

Dle mého názoru se celý finanční systém překlopil od hegemonie Spojených států a obchodu pouze s dolarem. Loutky v evropském parlamentu, které sloužily světovým oligarchům, kteří ovládali i Bílý dům, nedokázali těmto krokům zabránit. Proč? Tím se budu zabývat v dalším článku. Tyto ekonomické kroky zajistily ekonomickou cestou mír a spolupráci mezi mocnostmi Evropy, Ruskem, Čínou a dalšími státy světa, které jsou součástí tohoto ekonomického projektu. Věřím, že celá Euroasie bude v budoucnu ekonomicky a vojensky nejsilnější světadíl, který bude dbát na opravdové demokracii a bezpečnosti tohoto světadílu. Dle mého názoru v budoucnu vznikne hromada nepotřebných dolarů, které spustí hyperinflaci této měny. Dále jsem přesvědčen, že válečná hegemonie USA skončila, a s ní i války v Evropě a na Blízkém východě, které bude toto ekonomické společenství potlačovat a pracovat na tom, aby tyto válečné scénáře utichly.

Zaráží mě, že už i mainstreamová média v Německu se touto důležitou ekonomickou událostí zabývají a v České republice je hlavním zájmem mainstreamu návštěva prezidenta Miloše Zemana v Moskvě a kritika této cesty. V budoucnu se opět ukáže, že cesta do Moskvy byla tím pozitivním krokem prezidenta České republiky, protože je třeba uklidnit politiku mezi západem a východem. Stejně tak, jako se ukázalo, že pozitivní krok byla cesta Miloše Zemana do Číny. Není snad mnohem důležitější, že západní Evropa se začíná propojovat v ekonomickém světě právě s Ruskem a Čínou skrze projekt AIIB, čímž bude jednodušší i náprava politického světa?  Nebyl to právě prezident Miloš Zeman, který otevřel podnikatelům z ČR obchodní dveře do Číny a navštívil tento stát, se kterým začíná spolupracovat i západní Evropa? Co říkají kritici této návštěvy? Neměl náhodou prezident České republiky racionální pohled do budoucnosti světové politiky a ekonomiky?

V dalším článku se budu zabývat otázkou, jak jsem výše uvedl,  jak je možné, že nastaly tyto zásadní změny v ekonomickém světě. Co bylo spouštěcím impulsem, kdy jako první se k tomuto projektu AIIB přidala Velká Británie, která byla vždy součástí hegemonie Spojených států, které varovaly západní Evropu před vstupem do této čínské banky AIIB.

Zdroj :

http://www.novinky.cz/ekonomika/366075-cinska-banka-uspesne-rozklada-transatlanticke-spojenectvi.html

http://aeronet.cz/news/brezen-2015-konec-americkeho-imperia-a-jeho-dolaru-svet-se-prestehoval-do-ciny-mame-se-opravdu-radovat-hrozba-nove-valky-dohody-ttip-a-tpp-a-statecny-zeman/

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Libor Malý | středa 15.4.2015 19:37 | karma článku: 31,48 | přečteno: 1600x
  • Další články autora

Libor Malý

Admin Patrik Banga spáchal cenzuru mého blogu

Podporujete lži, nenávist, závist, intriky, zlodějny, války, cenzuru, depopulaci skrze vakcíny, hlavně u seniorů, a fašistický NOVÝ SVĚTOVÝ ŘÁD, v angličtině NEW WORLD ORDER.

2.2.2021 v 20:45 | Karma: 28,33 | Přečteno: 734x | Diskuse| Politika

Libor Malý

Kameraman Václav Rada a moderátor Jiří Kumbera včera v Ostravě

Protože se blíží konec roku, chci poděkovat a upozornit na práci kameramana Václava Rady a moderátora Jiřího Kumbery, která je velmi důležitá v boji za svobodu při nástupu současné zločinecké diktatury pomocí falešné pandemie.

28.12.2020 v 15:20 | Karma: 9,99 | Přečteno: 466x | Diskuse| Politika

Libor Malý

Veronika Vágnerová z Ústí nad Labem je iniciátorkou petice proti rouškám na základní škole

Podnikatelka a aktivní sportovkyně Veronika Vágnerová z Ústí nad Labem je iniciátorkou petice proti rouškám na základní škole Velké Březno.

14.12.2020 v 11:00 | Karma: 7,03 | Přečteno: 197x | Diskuse| Politika

Libor Malý

Rozhovor s právníkem Karlem Světničkou o brutálním zatčení v kavárně

Po týdnu se vracím k brutálnímu zatčení invalidního důchodce a bývalého zaměstnance NKÚ Karla Světničky (viz zdroj), protože politické zákulisí této kauzy je ještě horší, než jsem si myslel.

9.12.2020 v 10:52 | Karma: 7,04 | Přečteno: 246x | Diskuse| Politika

Libor Malý

Psychologické zastrašování mé osoby estébáky

Včerejšími demonstracemi v Praze a mé osobní setkání s lidmi či vyjádření v živém internetovém vysílání, jsem byl kontaktován po mobilním telefonu tajemným člověkem, údajným přítelem z facebooku.

7.12.2020 v 15:44 | Karma: 13,74 | Přečteno: 1813x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Po zásahu blesku museli v Drážďanech dva lidi oživovat, zraněných je deset

20. května 2024  20:57

Zásah blesku si v pondělí večer v Drážďanech vyžádal deset zraněných, z nichž dva záchranáři museli...

Za jeden krok vpřed dva vzad. Západní rozhodnutí jsou pomalá, říká Zelenskyj

20. května 2024  20:46,  aktualizováno  20:53

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si v interview s agenturou Reuters postěžoval na pomalá...

„Z platu za práci pro stát nevyžiju.“ Zaměstnanci soudů míří do stávky

20. května 2024

Premium Vláda má další problém. Po učitelích a zemědělcích budou stávkovat i zaměstnanci soudů....

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1623x
Jsem člověk, který chce psát články o skutečné pravdě, aby změnil svět k lepšímu. Věřím, že pomocí těchto článků, se mi to podaří.

Seznam rubrik