Teorie všeho.

Můžeme vesmír zjednodušit na několik elementů, z kterých by se dalo odvodit vše, co se děje  v kosmu tak i na zemi? Můžeme navázat spojení s mimozemskými bytostmi s dnešní technologií?

 

Teorie všeho.

Tak, jako alchymisti, v minulosti hledali kámen mudrců, tak i dnes hledají fyzikové teorii, která by vysvětlovala fungování vesmíru, v jednoduchých rovnicích, nebo jednoduchých fyzikálních zákonech. Nejdále došel Stephen Hawking, který zjednodušil vesmír na tři elementy, a to na HMOTU PROSTOR a ENERGII. Všechno ostatní ve vesmíru tak i na zemi se skládá z těchto tří elementů. Dalo by se ještě něco zjednodušit? Na hmotě toho již mnoho nejde upravit. Hmotu známe, jako látkovou, to je , složenou z atomů, které se dále skládají z protonů, neutronů a elektronů. Dále máme hmotu polní, která se skládá z nekonečného množství fotonů, nebo fononů, nebo gravitonů, podle mne je to jedno a totéž. Tím jsme se dostali k druhému elementu, k prostoru. Prostor ve vesmíru není prázdný, nýbrž plný fotonů, čili fotonový éter, tedy pohyb hmoty. Fotony nejsou v klidu, stále se pohybují rychlostí světla. Pro nekonečné množství fotonů, je stálý pohyb nemožný, takže dochází k srážkám a tím si předávají kinetickou energii, čili pohyb hmoty. Tím jsme se dostali ze tří elementů, na dva, to je HMOTA a její POHYB.

 

Hledání mimozemských civilizací.

Naivita nadšenců , kteří se snaží navázat kontakt s mimozemskými civilizacemi je neuvěřitelná. Tak za prvé. Výkon našich vysilačů je zanedbatelný na to ,aby nás někdo zaslechl. Jakýkoliv energetický signál se ve vesmíru zeslabuje s druhou mocninou vzdáleností. Každá hvězda je vysílač elektromagnetického vlnění o výkonu mnoha bilionů gigavatů, a co k nám doputuje--téměř nic. Za druhé. Nedovedu si představit, proč by nás někdo kontaktoval. My s mravenci rovněž nenavazujeme kontakt. pouze je sledujeme.

Dodatek.

V minulém blogu jsem neotevřel diskuzi, protože si diskuzi představuji jinak, kdy by se každý měl vyjádřit k tématu a ne hodnotit moji osobu. Samozřejmě je to na Wikipedii jinak, ale to bych tu nemusel psát a každý by si to tam mohl najít. Veškeré moje články jsou jen moje fantazie, které by měly povzbudit mládež k přemýšlení. Není ještě všechno objeveno a nemusí být všechno pravda co je napsáno.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Julius Maksa | pondělí 10.9.2018 16:28 | karma článku: 12,13 | přečteno: 472x
  • Další články autora

Julius Maksa

Le Sageova teorie gravitace.

8.9.2020 v 13:42 | Karma: 9,42

Julius Maksa

Kvasary a magnetary.

4.9.2020 v 22:47 | Karma: 8,74

Julius Maksa

Pulsary a gravitační vlny.

25.8.2020 v 17:46 | Karma: 9,21