Co je teplo a jak vzniká.

Zatím, co o světle najdeme mnoho teorií, pak teplo je obestřeno mýty a záhadami, které se dodnes nepodařilo dostatečně vysvětlit.

 

Energie.

Lidé v běžném životě používají často výraz ENERGIE. Vyzařuje z něho pozitivní energie, nebo v tyčince je energie na celý den. Může být energie negativní? Energie je vždy kladná . Co to ta energie, vlastně je? Vzpomínám si na školní léta, kdy jsme v chemii prováděli pokusy. V uzavřené nádobě jsme nechali reagovat dvě látky, které vyvolali tepelnou energii. Před pokusem, jsme tuto nádobku s chemikáliemi zvážili a po pokusu, jsme vážení zopakovali. Oba výsledky byly naprosto totožné. Tím nám profesor dokázal, že pomocí hmoty lze získat energii, aniž by hmoty ubylo, nebo přibylo. Při hoření je to jasné, ale jak je to s energií jadernou? Najednou se ve fyzice dozvídáme, že tepelná energie z jaderné reakce vzniká tak, že část hmoty se změní v energii. Je to možné? Samozřejmě, že je to nesmysl, protože každá energie je pohyb hmoty, a to pohyb zrychlený. Pokud je pohyb hmoty nezrychlený, jedná se o hybnost.

TOKAMAK ITER.

.První fúzní reaktory začali vědci navrhovat již před šedesáti lety. Žádný reaktor nedosáhl účinnost  jedna, takže se jedná spíše o spotřebiče. Kde se stala chyba?  Fúzní  reaktory vědci srovnávají se sluncem. A tady je ten zakopaný pes, protože ve slunci stlačuje plyn gravitace, tedy energie pocházející z vesmíru a ta je nekonečná. K fúzi je zapotřebí tlak a ne vákům. Pokud chceme energii získat, musíme energii dodat.

Teplo.

V nauce o teple je celkem dobře popsáno šíření tepla, vedení tepla, termodynamické zákony a jiné vlivy tepla na hmotu. Vysvětlení, co je teplo a jak vzniká je jen další snůška nesmyslů. Fyzikové minulých století si mysleli, že teplo je neuspořádaný pohyb molekul, které stále do sebe narážejí, a tak dochází k šíření kinetické energie. Tyto teorie najdeme v učebnicích fyziky dodnes. Jestliže chceme porozumět, co je teplo, musíme se opět vrátit k fotonovému éteru a začít u atomu. Za vznik světla vděčíme elektronům, které rotují a obíhají atomové jádro. TEPLO POCHÁZÍ OD ATOMOVÝCH JADER. Atomové jádro není statické, nýbrž rotuje vysokou úhlovou rychlostí, na které dopadají fotony, a to ve vlnách. Dopadající fotony se odrážejí od povrchu atomového jádra a tvoří opět vlny ve fotonovém éteru. Pokud je jádro osamoceno, tak tyto tepelné vlny mizí ve vesmíru. Většinou se nachází v okolí další atomová jádra, takže dochází pomocí těchto vln k interakci a tím se vyrovnává tepelná energie mezi ostatními jádry. Jestli, že se gravitační, nebo jinou silou zvyšuje tlak a tím se atomy dostávají stále více k sobě, vzrůstá teplota hmoty. Tento děj můžeme pozorovat na slunci, nebo při explozi vodíkové bomby. Teorie, že se slunce bude zvětšovat je jasný blud, protože tím by klesal tlak i teplota a fúze by se zastavila. Kmitání molekul není teplo, nýbrž zvuk.

 

 

 

 

Autor: Julius Maksa | sobota 25.8.2018 17:33 | karma článku: 14,21 | přečteno: 1549x
  • Další články autora

Julius Maksa

Le Sageova teorie gravitace.

8.9.2020 v 13:42 | Karma: 9,42

Julius Maksa

Kvasary a magnetary.

4.9.2020 v 22:47 | Karma: 8,74

Julius Maksa

Pulsary a gravitační vlny.

25.8.2020 v 17:46 | Karma: 9,21