Kocourkov u Ústavního soudu

Pan Melčák se zřejmě po vyhlášení předčasných voleb doma od své ženy doslechl „Milošku, proboha, co s námi teď bude! Udělej s tím něco, vždyť v celé republice těžko najdeš vola který by tě ještě volil!“. I pan Melčák pravděpodobně sedl ke stolu a napsal stížnost k Ústavnímu soudu.

Jiný důvod pro tuto frašku prostě nevidím. Na jednu stranu jsou hezká slova o postupu proti ústavě, ale na druhou stranu... najde se mezi námi ještě někdo, kdo lidem s tak silným morálním kreditem, jako je většina současných poslanců věří tak bohulibé pohnutky pro další frašku? Máme za sebou, díky oranžklukům a oranžholkám průser vpravdě evropského formátu, máme nevolenou, dočasnou vládu která měla za úkol zakonzervovat současný stav a pokud možno nedělat nic zásadního do předčasných voleb, máme několik nových stran, z nichž minimálně jedna má ambice a schopnosti pro to náš malý český parlamentní bordýlek přetvořit v alespoň trochu solidní instituci, strany zleva doprava už stihly vyhodit miliony za předvolební kampaně, modří i oranžoví hlavouni na sebe vzájemně vytáhli zbraně nejtěžších kalibrů... Jsme zkrátka ve stavu, kdy nejde volby jen tak odvolat, mávnutím kouzelného proutku říct „užívejte si s tou partičkou nekulturních pahovad ještě nějakej ten čásek“. Je tu poměrně solidní zástup lidí, kteří byli z událostí posledních několika let natolik zhnusení, že v posledních volbách už odmítali volit a pro které jakákoliv volba byla prostě volbou špatnou. A ti teď konečně dospěli do stádia, kdy vidí jakousi (možná falešnou, možná ne) šanci na to konečně něco změnit a rozhodli se jít volit. V obou největších stranách je poměrně silná opozice, která snad čeká na výsledky voleb, aby měla v ruce konečně pořádné klacky, kterými Mirka, Jirku a jejich análně alpinistické následovníky odešlou na smetiště dějin.

V posledních několika měsících musí být myslím i největšímu skeptikovi jasné, že jsme na nějakém bodu zlomu, kdy snad už může být jen líp (a nebo hůř, pokud budou výsledky voleb stejné jako v minulých letech.. ale tím pádem si náš nárůdek nic lepšího už nezaslouží. Ale to je jiná kapitola). A najednou pan Melčák řekne „STOP! Já nechci do práce, mám nárok na čtyři roky v parlamentu“ a Ústavní soud mu toto jeho přání požehná.

V souvisejícím článku na iDnes jsem narazil na krásnou větu:

Poslankyně ODS ze sněmovního ústavně-právního výboru Eva Dundáčková pokládá za možné, že soud rozhodne, že poslancům budou nahrazeny jejich mzdy od předčasných voleb až do termínu, kdy se měly uskutečnit řádné volby.

A já se ptám, za co dvouleté odstupné? Svrhli vládu, znemožnili nás před světem, většina z nich má na hlavě pořádnou hroudu másla, naprostá většina z nich má za sebou nejeden fatální průšvih, za který by z normální práce vyletěli na hodinu... možná snad že bychom se jim ještě všichni kolektivně omluvili a podepsali se jim na děkovnou kartičku.

Pevně doufám že pan Klaus si v tomhle případě vytrucuje dodržení termínu voleb a že za měsíc začne naše politická scéna vypadat jako v civilizované zemi a ne někde v Kocourkově. S tím že konec éry pana „dočasného“ ministra Peciny by byla taková třešnička na dortu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dusan Makovsky | úterý 1.9.2009 17:55 | karma článku: 19,94 | přečteno: 1803x