Také se otáčíte za každou pěknou sukní

Krátké zamyšlení nad vývojem současné letní a podzimní módy očima obyčejného člověka. Co mě zaujalo posledního čtvrt roku. 

V mém věku to není už až tak aktuální otáčet se za každou sukní, ale když se ve vašem okolí objeví něco pěkného a přitažlivého, tak proč by se člověk nepodíval. Není na tom přece nic špatného, když se člověk podívá na krásný kus přírody. Tak nám pomalu končí léto a člověk si ty nejpěknější zážitky z tohoto období vybavuje z nějaké pláže nebo z koupaliště, kdy se lidé promenádují jen tak v plavkách. Začne podzim a koupání skončí a mnohé ženy skočí do sukní nebo něčeho takového praktického, co se dá nosit jak do práce, tak i na ulici. Doba se mění, móda se mění, takže se těším ještě na zbytek léta a začátek podzimu. S politováním ale budu muset konstatovat, že podle poslední módy už se zase až tak často nebudu otáčet za každou sukní, jak to bývalo v minulosti, ale za tím, co nosí značná část naší něžnější populace, tedy za roztrhanými kalhotami. Holt dnes je taková móda, čím více máte na kolenách otrhané kalhoty, tím jste modernější. Není to sice nic moc, ale už nebudu říkat, otáčím se za každou sukní, ale nově, otáčím se za každými roztrhanými kalhotami. Zní to tak nějak blbě, ale bude to aktuální.

A co se týká těch plavek, je to v dnešní době docela jednoduché k rozeznání. Pokud to má ještě něco nahoře, je to ženská, pokud to má plavky až po kolena, je to mužskej. A zatímco někde v Asii bojují ženy za to, aby nemusely nosit závoj, tak u nás soutěží obě pohlaví o to, kdo toho bude na sobě nosit u vody méně. Po celou dobu v této soutěží vedli muži dost suverénně, protože jejich plavky byly nevelké, v poslední době se souboj docela vyrovnal, protože si  plavky muži  v důsledku nové módy prodloužili. Takže zatímco v minulosti to muže po výstupu z vody studilo jen v délce asi 20 cm, dnes je to studí až po kolena. Takže praktičnost je fuč, ale je to moderní. A co se týče té soutěže o menší plavky, řekl bych, že v současné době vítězí ženy, protože toho mají u vody na sobě méně. Až si prosadí rovnost s muži, o co usilují i ty Asiatky, a budou chodit u vody hore bez, tak potom na tom budou ženy lépe a to málo, co jim zůstane, bude studit daleko méně a kratší dobu než to, co nosí muži u vody podle poslední módy. Sám jsem zvědavý, jak bude tato nevypsaná soutěž mezi muži a ženami v budoucnu pokračovat.  

Autor: Jan Lunga | neděle 2.9.2018 19:38 | karma článku: 14,71 | přečteno: 654x