Tak nevím, jestli ta Plzeň vybojovala nebo utrpěla vítězství s Karabachem

Blahopřeji Plzeňákům k postupu do Ligy mistrů a těším se na dalších 6 zajímavých utkání s Barcelonou, Interem a Bayernem

Plzeňský klub asi nejvíce těší obrovský balík peněž, který dostanou a také možnost konfrontovat své síly s nejlepšími mužstvy Evropy. Já si už asi 30 let vedu soukromě tabulku nejlepších mužstev Evropy a to podle výsledků v evropských pohárech a domácích soutěžích, takže od sezony 2018 měla mužstva v Evropě tato pořadí:

Barcelona  5  3  5  10  10     Inter  77  44  17  20  15    Bayern  3  7  1  3  3     Plzeň  37  38  50  74  100

Takže Plzeň bude vlastně hrát proti v současnosti třetímu, desátému a patnáctému mužstvu Evropy.  Co je ale zajímavé, je to, že dostala velmi podobné soupeře jako letos Plzní vyřazený Tiraspol. Ten měl loni Real, Inter a Doněck a on loni získal sedm bodů za dvě vítězství a jednu remízu. Když je tedy letos Plzeň lepší jak Tiraspol a soupeři jsou velmi podobní, potom, pokud by výsledky byly stejné jako loni, tak by utkání mohla dopadnout následovně:

Barcelona   03 a 21   Inter 13 a 13   Bayern   20 a 11.  Tak hrál loni Tiraspol s Realem, Interem a Doněckem.

Proč jsem ale napsal větu, utrpěla vítězství? Ještě před X lety, když jsem pracoval v trenérsko-metodické komisi, tak jeden z kolegů se zeptal druhého, tak co, v neděli jste vybojovali nebo utrpěli vítězství? A ono to tak někdy skutečně je. A tak se mi zdá, že podobně je to i s tou Plzní. Pokud by bojovali o soutěž níž, určitě by narazili na lehčí soupeře a mohli s nimi vybojovat i vyrovnané zápasy. Tím by jim více mohlo narůst sebevědomí, což by se mělo promítnout i ve výsledcích v české lize. No a účast v jarní části Evropské nebo Konferenční ligy by také nemusela být špatná.  To se jim stále může podařit, ale kdo z trojice Barcelona, Inter, Bayern to má odnést, tož to tedy nevím.  

Autor: Jan Lunga | pátek 26.8.2022 12:07 | karma článku: 9,28 | přečteno: 306x