Slávia Praha bude hrát možná příští rok bundesligu a ne českou ligu

Zajímavá zpráva přišla z vedení německé bundesligy, které nabídlo fotbalovému klubu Slávie hrát v příštím ročníku nejvyšší německou soutěž.  

Po výborných výkonech, které předvedla fotbalová Slávia v letošní soutěží Ligy mistrů a po suverénním tažení českou ligou, přišlo vedení nejvyšší německé fotbalové soutěže k názoru, že by mohlo v příštím ročníku nabídnout účast v této soutěží i pražské Slávii. Soutěž by se rozrostla o jednoho účastníka a to na 19 klubů, což by termínově nemělo být nezvládnutelné. Předpokládá se, že by pražský celek měl být přínosem kvality pro německou soutěž a německé kluby by svoji kvalitu a výkonnost mohly tak prezentovat i v jiné části Evropy než jen doma. Fotbalová  Slávia by po finanční stránce neměla mít problémy s účastí v této soutěži a v utkáních s předními německými celky by výkonnostně určitě povyrostla. Diváci v Praze by se tak mohli těšit na minimálně 18 zajímavých zápasů a mnozí by se určitě vydali i na utkání do sousedního Německa. Taková utkání by tak podpořila i rozvoj cestovního ruchu a poznávání se navzájem.

Pokud by vedení fotbalové Slávie s tímto návrhem souhlasilo, mělo by začít uvažovat o tom, které hráče si ponechat za každou cenu, aby se současná výkonnost mužstva udržela na vysoké úrovni. V případě velkého výprodeje, tak jak je to zvykem v mnohých východoevropských zemích po úspěšných sezonách v evropských soutěžích, by mohla být tato nabídka německých svazem zrušena. Svaz přesto věří, že většina německých klubů tento nový návrh podpoří a že se kladně k tomu vyjádří i vedení fotbalové Slávie Praha.  

Co si o takovém článku myslet? Potěší každé srdce fotbalového fanouška, je zajímavý i docela inspirativní, ale asi brzy nerealizovatelný. I když člověk nikdy neví, co přinese takové sjednocení Evropy v blízké budoucnosti. Berto ho zatím jen jako krásnou představu autora tohoto článku, který se tímto snem docela potěšil. Netřeba všechny nápady hned pálit, ono je totiž světu známo, že mnohá zlepšení přišla jen díky fantazii jejich předchůdců.

Autor: Jan Lunga | pondělí 23.12.2019 22:06 | karma článku: 17,25 | přečteno: 1284x