Proč to hokejové Kladno tak trápíte?

Hokejisté Kladna, už třetí sezonu se trápíte v české extralize. Dvakrát jste byli poslední a letos to bude asi stejné. Co by vám do blízké budoucnosti mohlo pomoci?

Víte, že výkonnostně jste někde mezi extraligou a první ligou a doufáte v nějaký zázrak, že se u vás objeví několik dobrých hráčů a ti vás pozvednou. Jenomže ono to tak nefunguje ani tam, kde by se dalo očekávat, že se kvalita zvýší pomocí tzv. draftu, kdy jsou v NHL při výběru nových hráčů upřednostňovány slabší celky a tím by se měla kvalita postupně přesouvat na ně. Vy byste prostě potřebovali jednu sezonu oželit a přesunout se do první ligy. Tam byste zjistili, že nejste až tak špatní, umíte vyhrávat, umíte hrát i otevřený útočný hokej a ve vašem mužstvu se mohou úspěšně prosazovat i hráči mladšího věku. Tím by celek jako mužstvo získal větší kvalitu a tím i sebevědomí a mohli byste se už po roce ucházet o postup zpět do nejvyšší soutěže. Momentálně máte smůlu, že nemůžete spadnout dolů, protože soutěž je nastavena tak, že i slabý celek se musí v extralize udržet. (Baráž jen pro posledního ze soutěže je nesmysl české hokejové ligy.) Přece je nemožné, aby měsíc odpočívající extraligové mužstvo si neporadilo s fyzicky vyčerpaným mužstvem z playoff a bez větších problémů ho porazilo.

Koukat se v těchto věcech na náš určitý hokejový vzor, což je NHL, je taktéž nesmysl, protože Američané umí dělat velké věci jen pro peníze a kdo je nemá, nemůže úspěch budovat jen na poctivé práci s mládeží. Díval jsem se na tabulky posledních tří ročníků NHL a říkal jsem si: bože, jak by byla taková mužstva jako Chicago, San Jose, Anaheim nebo Columbus ráda, kdyby mohla na rok sestoupit a dát si konečně mužstvo dohromady, aby v soutěži nebyla jen do počtu a vybojovala si lepší postavení než 13. z 16 v konferenci. Mají smůlu, v Americe to prostě nejde, ale u nás by to šlo. Zkuste o tom kladeňáci popřemýšlet. Je také možné, že i vedení Českého svazu ledního hokeje dostane rozum a baráž zruší.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Lunga | neděle 11.2.2024 14:56 | karma článku: 8,84 | přečteno: 287x