Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J90a57n 15P70u70l27e88c

19. 7. 2014 10:31

Neměl by si každý člověk rozhodnou o tom, jaké oblečení bude nosit?

0 0
možnosti
MK

M45i14l50a87n 79K92e53s65l

13. 7. 2014 17:49

Kdyby jen to.Vždyť oni  nemají rádi Temelín,ale za to berou Putina.Hospodářsky si však vedou docela dobře.Co teď?Od té doby,co kamošíme s Američany tak nám těch nepřátel a nesympatizantů stále přibývá.

0 0
možnosti
JK

Jak je naznačeno v článku.. historie se bohužel opakuje.. 

a Rakušáci dávají prostor totalitě (pro změnu náboženské), 

resp. si pletou toleranci vůči náboženské menšině s tolerancí vůči (náboženským) totalitním praktikám. 

Je přitom ale absurdní, aby po nás někdo chtěl toleranci k náboženské hnutí, které není ochotno tolerovat naše náboženství či naše přesvědčení!!

Prozatím k potlačení našich zvyků nemají islámisté sílu, ale až tu sílu získají, tolerantní vůči našim evroatlantickým (tj. židovsko-křesťansko-ateistickým) hodnotám asi nebudou! 

Bohužel ale mezi našimi a islámským hodnotami jsou tak diametrálně odlišné zásady, že si nedokážu představit, že bychom se pak my (až islámské síly získají majoritu) museli přizpůsobit jejich praktikám a jejich hodnotám.  Nedokážu si představit, že bychom se pak měli někdy my podřizovat tomu, co je psáno v Koránu. Jímá mě přímo hrůza, když čtu jednotlivé verše, např Súra 4:34 (o ženách, resp. o nadřazenosti mužů nad nimi): "Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm před druhými, a proto, že muži dávají ženám z majetků svých... A ty ženy, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže jsou ale ženy poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody!.. A Bůh věru je vznešený, veliký.." .. (ano, až tak!.. ;-() .. Myslím si, že takovými nesmyslnými praktikami (samozřejmě že uznávám, že nesmyslnými jen pro nás, pro islámisty asi zcela v pořádku..) se to v Koránu jenom hemží. .. Problém pak je ještě zásadnější, a to ten, že naše evroatlantická civilizace se vyvíjí, neboť pro nás není problém jakýkoliv náš zákon změnit či zrušit...  islámisté mají ale svoje zásady striktně dané (psané Koránem).. tudíž neměnné! ..  a tomu odpovídá i jejich stagnující společnost.

1 0
možnosti
LJ

Má to jeden velký háček. Za chvíli budou mít v mnoha západních zemích muslimové početní převahu a pak si odhlasují povinnost pro všechny ženy chodit zahalené. A nebudeme mít jediný argument proti. Většina rozhodne.

Pokud nevěříte, že budoucnost (početně) patří jim, už jsem v jiné diskusi odkazoval na kath.net , kde je statistika náboženského vyznání žáků na školách ve Vídni. V Německu mají ještě větší převahu.

2 0
možnosti
MK

R^  Je potřeba stanovit kodex neplatnosti určitých pasáží Koránu, které jsou v rozporu s listinou základních práv a svobod a se zákony vůbec. Tento kodex by museli potvrdit všichni stávající muslimové v ČR a byl by také součástí imigračního řízení.

3 0
možnosti
VP

Toto je moc špatná zpráva.

3 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).