Proč mlčí Evropa k násilí na demonstrantech v Saudské Arábii?

Saudská Arábie pomáhá západním zemím a Turecku v boji proti diktatuře syrského prezidenta Asada a na podporu „demokracie“ informují nás v posledních měsících česká media. Přitom ta sama Saudská Arábie vraždí demonstranty na svém vlastním území, mají totiž smůlu – mají špatné náboženské přesvědčení.

 

Mimo pozornost českých médií se objevily záběry z demonstrací šíitských muslimů v lokalitě Qatif v Saudské Arábii, kde do neozbrojených demonstrantů začaly bez varování střílet příslušníci policejních sil vládnoucího sunnitského režimu.

Podle blízkovýchodních médií byl zatčen například šíitský muslim Mohammed al-Šachuri, který byl převezen do nemocnice s průstřelem v zádech a krku. V posledních týdnech saúdskoarabské síly zavraždily několik demonstrantů a pokusily se za použití brutálního násilí

potlačit demonstrace šíitských muslimů. Vše je přitom ospravedlněno islámem, dle rozhodnutí saúdskoarabských muslimských duchovních.

Šíitští muslimové mají, ale oproti ozbrojeným povstalcům v Sýrii smůlu, Saudská Arábie je totiž spojencem většiny západních zemí, včetně České republiky, a tak se k jejímu brutálnímu chování vůči demonstrantům ze strany naších médií a politiků mlčí.

Pokud našim vládám a humanistům jde opravdu o lidská práva, měli bychom se začit připravovat na bombardování a intervenci v Saudské Arabiií a to dříve než tam budou sunnitští muslimové masakrovat šítské muslimy hůře než to co vidíme teď v Syrii nebo co bylo v Iráku.

Video policejního násilí:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Lhoťan | neděle 29.7.2012 21:33 | karma článku: 25,39 | přečteno: 1677x