Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

30. 7. 2012 20:02
Kultura pokrytectvi

Nejvyssi dosazitelnou metou soucasnosti je dokonale pokrytectvi. Tedy cizi nasilnici jsou teroristy, ti nasi jsou partyzany. A rozdil mezi nimi je tedy propastny ackoliv cini totez. Tedy v newspeaku: utok na predstavuitele syrskeho statu nebyl hanebnym teroristickym utokem, ale chrabrym partyzanskym aktem.

V Jemenu se strili do demonstrantu uz deset let a rezim taky nepada, protoze tancuje jak nasi spojenci piskaji. Izrael i Kosovo dosahly sveho statu mimojine utoky proti vlastnimu civilnimu obyvatelstvu - skoro by se chtelo rict, ze to byl terorismus. Budouci Izraelite se kvuli tomu obcas dokonce prevlekali do arabskych odevu. Jenze protoze s Kosovem i Izraelem chceme byt spojenci a s teroristy se nejedna, je logicke, ze se ani v jednom pripade nejednalo o terorismus.

Kalousek predstira, ze dela jinou politiku, nez by delal Sobotka. Sobotka predstira, ze by delal jinou politiku, nez dela Kalousek. A 95% aktivnich volicu jim to veri a uz sedesat let voli vedome zlo. Inu absurdni...

0 0
možnosti
JS

JIST

30. 7. 2012 16:36
Proc bychom meli investovat do neceho podobneho?

Proc bychom se meli snazit resit stav lidi, kteri by nas nejradsi vsechny postrileli? Skutecne nam nestaci priklad z Tuniska, Egypta? Tam jsem take podporovali "progresivni elementy" a podivejte se, kam to doslo - v Tunisku vladne saria, prodavaji zbrane teroristu (kteri utoci na Evropu), v Egypte hromadne vrazdi krestany a k sarii to taky nemaji daleko. Osobne se domnivam, ze to co fungovalo v ramci Evroy, nebo rekneme krestanskeho sveta, je uplne mimo misu pro muslimske zeme. Smirme se s tim, ze nejvetsi konflikt ceka na cas, kdy budou Muslimove tak silni, aby nas (krestansky svet) znicili. Nase jedina nadeje je v tom, ze do te doby probehne v muslimskych zemich reformace, ktera oddeli statni zrizeni a nabozenstvi. Jinak nemame sanci.

1 0
možnosti
VB

velky bratr

30. 7. 2012 20:09
Re: Proc bychom meli investovat do neceho podobneho?

Z definice: Saria primarne sleduje zajmy poskozenych, zatimco nase pravo primarne sleduje potrestani vinika - rodine zavrazdeneho zivitele stat nijak nepomuze, Saria nuti k pomoci toho vraha. Nas system je tedy objektivne moralne mnohem horsi. Jen to umime pekne okecavat a pod rouskou demokratizace a rovnopravnosti se zbavujeme obcanskych svobod.

Islamiste tolik nelzou, obecne rikaji veci tak, jak je mysli a pokud to zahrnuje nejake to krveproliti, tak se za to nestydi. Stejne jako nasi politici nepovazuji ani islamiste umirani neviinych za nic spatneho - nicmen nasi politici jsou navic spatni tim, ze se tvari jakoby se nic takoveho v jejich rezii nedelo, pripadne, ze je jim to lito.

.

Nicmene tady jde o neco jineho. Jde o podporu diktatoru, kteri tancuji jak se jim piska a represi demokraticky zvolenych vladcu, kteri chteji to nejlepsi pro vlastni staty. Iran je peknou ilustraci - 1953 jsme tam svrhli vladu a dosadili diktatora, 20let pote prisla islamska revoluce, jejiz dusledek trva

0 0
možnosti
C

certik_bertik

30. 7. 2012 14:52
bylo

by asi přínosné rozložit Saúdskou arábii, protože odtud jsou všichni teroristé financováni

1 0
možnosti
VB

velky bratr

30. 7. 2012 20:14
Re: bylo

Tesne vedle. SA slouzi ciste jako medium. Teroristy plati Rotshieldi. Tedy tataz rodina, ktera nejdrive dostala k moci Hitlera, nasledne s nim celou valku cile obchodovala a po valce si dala rodinny erb do vlajky a znaku noveho statu.

Jeden z predku soucasnych Rotshieldu jasne rekl, ze kdo vydava penize nemusi resit, kdo vydava zakony - tedy, ze centralni banka bez tvrde komoditni meny pod jeho kontorlou znamena plnou moc nad statem. Proto tu mame Rotshieldovu Bank of Internationa Settlements, kterou Benes malem zrusil (nez ukazal sve extremni srabactvi napodruhe) a ktera koodrinuje fungovani drtive vetsiny centralnich po celem svete. Proto tu mame Rotshieldovu emisni banku, ktera drti vyrobu emisnimi povolenkami.

SA je v zasade obeti a ani vetsina Saudu neni z americkych zakladen na uzemi nadsena - ostatne vetsina udajnych utocniku 11.zari byli Saudi i vetsina atentatniku v Iraku jsou Saudi, proto z nepokoju logicky obvinujeme Iran, ktery jsme za psolednich 60 let trikrat napadli.

1 0
možnosti
F

fošna

30. 7. 2012 12:13
Proč....

momentálně nejsou předmětem zájmu: je spousta rozdělané práce v Afganistánu, Iráku, Lybie,Egypt....

nemůžeme rozpoutat války ve všech státech co maj ropu-plyn-trasy  na jednou- to by naše ,,báječná společnost mohla skolabovat úplně"...  a Saudové dodávaj .....  a nehlásaj jinou měnu než dolar....atd.   tak co....

Sadám vyvraždil x kurdů : nikomu to nevadilo, napadl kuvajt- jen ho vyhnali na hranice,  řekl, že nubude akceptovat dolar a pověsili ho...     co na tom nechápete- přece se tam konečně musela instalovat naše civilizační choroba - demokracie

2 0
možnosti
JP

JaromírP.

30. 7. 2012 12:58
Re: Proč....

Naprostý souhlas R^

0 0
možnosti
KD

péťovakobyla

30. 7. 2012 7:46
Naše média nedostala ty správné pokyny

jinak by jistě naši odvážní novináři o tom referovali.!!

3 0
možnosti
ZK

SID09

30. 7. 2012 7:58
Re: Naše média nedostala ty správné pokyny

R^R^R^!!!!!!

1 0
možnosti
RC

Refael

30. 7. 2012 1:15
Lukas ma pravdu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rezim v SA je podle mne horsi nez v Iranu.Kdyby byl iran.rezim stabilni demokracii,nebudu mit ZADNY problem s jeho jader.ambicemi.Citi se totiz presne jako my v Izraeli,osamocen uprostred suniit.sveta,tudiz nepratel.Muzu chapat iran.namitky,ze Pakistan(suniit.stat) ma tez jader.zbrane a nikdo tomu nezabranil,coz bere jako nefer.Navic v Pakistanu kolikrat bojuje pakist.odnoz Al-Kaidy s vladn.jednotkami ani ne 100km od skladiste s temito hlavicemi(!).Celkove,Perska kultura je mnohem civilizovanejsi nez Suniitska.Ale s timto rezimem,ktery vladne dnes v Iranu,je silenstvi,aby dostali do rukou A-bombu.B-huzel verim,ze Iran s atom.hlavicemi(i jedinou) by se mohl citit beztrestne,zacal by mnohem masivneji podporovat teror.organizace zasobami napr.tezkych raket proti nam.

Je VELIKY rozdil ve vlastneni ZHN demokracii(napr.Izrael) a totalitou(jakykoliv arab.stat,kde nemuzete vedet,co se stane po padu rezimu)!

Vsechny tyto staty spojuje jen 1 vec:patolog.nenavist a zast vuci nam.

To se tyce i SA!

6 0
možnosti
K

kaktusak

30. 7. 2012 1:41
Re: Lukas ma pravdu!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vždyť v Íránu je stejně demokratický režim, jako v Izraeli. Jsou různí kandidáti na poslance i na prezidenta a voliči si z nich vybírají.

3 0
možnosti
K

kaktusak

30. 7. 2012 0:24
Protože Saúdská Arábie je demokratická země

respektující lidská práva, prostě jsou to ti "hodní".

1 0
možnosti
.

.Camino

30. 7. 2012 5:48
Re: Protože Saúdská Arábie je demokratická země

Protoze vsechny okolni zeme jsou jiz preplene desetitisici uprchliku ze Syrie, ale SSSR (opet stejne oznaceni, diky Putinovi), dnesni zpravy z Jordanu jsou dost hrozne, ale katusak ma zrejme lepsi znalosti;-DRv

3 0
možnosti
JK

kotja

29. 7. 2012 22:56
A vy přesně víte, wo co go?

Kdo si začal, za čí prachy, kdo jsou ti demonstranti?

0 0
možnosti
V

vivekananda

29. 7. 2012 23:38
Re: A vy přesně víte, wo co go?

hm, jste fakt dobrej, orientujete se...

4 0
možnosti
P

petr____22

29. 7. 2012 22:30
Arabie

NIKDO NEZAUTOCI NA STAT VLASTNICI JADERNE ZBRANE. Saudska Arabie jaderne zbrane vlastni. A druha vec - hodit nekdo mobmu na Mekku, tak vypukne 3 svetova valka....

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

29. 7. 2012 22:35
Re: Arabie

Saudi vlastní jaderné zbraně?? A odkdy??? ;-D Určitě máte zdroj.

5 0
možnosti
MR

iluminat

29. 7. 2012 22:19
Ukazovat by to meli, a pak mlcet

Co si jako slibujete od naseho ne-mlceni? Dostanou se do cela demonstranti? Tak jako tak to skonci spatne, Egypt, Tunisie, Lybie, a az padne ten diktator v Syrii, teprve prijde peklo. A bude se horempadem utikat, vetsinou do EU, kde budou chtit aby se prizpusobilo domaci obyvatelstvo. A bude se vinit USA - viz zpravu o Recku kde uz na pristehovalce delaji hony a ministr vin USA.Rv

5 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).