Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J92a86n 26P29u23l55e90c

10. 6. 2016 18:51

Islám můžou změnit jen samotní muslimové.

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Matušku, v koránu, se mluví o džihádu, což znamená v překladu snaha o důležitou věc. Tedy základem džihádu je snaha o spravedlivou věc, to je šíření víry všemi možnými prostředky.Džihád je šestý pilíř islámské víry, a vyzývá věřící k ozbrojenému boji proti všem nevěřícím. Džihád vyzývá v koránu muslimy usilovat o obranu a rozšiřování islámu ve vlastním srdci i ve světě. Ve středověku se šířil mečem a za sto let ovládl území od hranic Mauretánie až po hranice Číny.

5 0
možnosti
Foto

Pojem džihád v původním vyznamu ani v přeneseném nijak nesouvisí s bojem, či válkou. Jedná se o sebezdokonalovací proces jednotlivce. A pokud byl tento proces v minulosti zneužít, šlo o podobně špatný výklad jako novozákonní misie jako argument při vyvražďování různých národu světa ve jménu Krista

1 2
možnosti
Foto

Ludvig von Mises napsal ve své Velikonoční úvaze před více jak 50ti lety toto:

Dnes jsou takovými mrtvými náboženstvími islám a judaismus. Svým přívržencům nenabízí nic jiného než rituál. Jsou seznamem předepsaných modliteb a svátků, jídel, obřízky a tak dále, ale to je vše. Nenabízejí žádnou potravu pro mysl. Jediné, co učí, jsou formy a externí pravidla. Své přívržence uzamykají do klece z tradic, v níž se dá sotva dýchat, ale pro duši nemají žádné poselství. Potlačují ducha, místo aby ho pozvedaly. Po mnoho století se v islámu ani v židovství neobjevil žádný nový myšlenkový proud. Dnes je židovské náboženství právě takové, jako v době, kdy byl sepsán Talmud. Islám se nezměnil od doby, kdy se Arabové vydali na svou dobyvačnou výpravu. Jejich literatura a filosofie stále opakují staré myšlenky a neprorazily mimo okruh teologie. Člověk v nich marně hledá reformátory a hnutí, jaké západní křesťanství vyprodukovalo skoro v každém století. Udržují svou identitu pouze tím, že odmítají všechno cizí a „odlišné“ tradicionalismem a konzervatismem. Pouze tato nenávist ke všemu cizímu je čas od času vyprovokuje k velkým činům. Všechny nové sekty a všechny nové doktríny, které v nich tu a tam vznikají, jsou pouhou ozvěnou tohoto boje proti všemu cizímu, všemu novému a proti nevěřícím.

2 1
možnosti

J21a82r67a 79R53a78n91k

6. 6. 2016 21:00

Ja Vam nevim, ale rekla bych abyste to nechal na nich, nejake denne vidam, obcas je ridic taxiku muslim, tak se s nim bavim odkud je a vzdy je spokojen, kdyz reknu, ze sem tam byla. Pripadaji mi docela jako Vy, nekteri, jako by Vam z oka vypadli a mlade studentky muzou mit satek, ktery jim dela vzadu hezky tvar hlavy, i kdyz je to mozna nejaky pricesek, nepremyslim nad tim, jsou zde mezinarodni skoly a university, takze jsme dost kosmopolitni mesto.

2 2
možnosti
Foto

Prameny Islámu, obsah a učení Koránu jeKorán, který je základem islámského vyznání.Muslimové věří, že korán obsahuje doslovně zaznamenaná zjevení a slyšení, jehož se Mohamedovi dostalo prostřednictvím archanděla Gabriela – sesílání veršů mělo dohromady trvat 23 let RvRv

2 0
možnosti

Nedělejte si starosti s tím, komu má muslim věřit, pane Lhoťane a povězte nám čtenářům něco o vašem novém životě v Kristu. Díky moc.

3 6
možnosti

J81a27n 64R21á84ž

6. 6. 2016 19:35

Buď Islámské autority, zejména z Káhirské university Al-Azhar začnouzpochybňovat dogma o absolutní autoritě doslovného výkladuMohamedova učení, a odmítnou nebo alespoň zavedou všeobecnou diskuziv muslimských komunitách o neudržitelné pozicizejména Wahhábismu a dogmatismus šíitských duchovníchv Iránu, nebo budou dál ideologií, která je pro ostatní neislámskécivilizace nepřijatelnou.

Aautority, politické, intelektuální i náboženské to musí vyjádřitjasně, nikoliv tak, jak to vyjadřuje Brusel, Merkelová, Sobotkaa papež František

Možná už to začalo, když Šajch Muhammada AhmadTájib v Mekce poukázal na to, že příčinou islámského extremismu je chybnýhistorický výklad koránu a života proroka Mohameda. „Muslimové mohou obnovitsvou jednotu jedině tak, že budou ve školách a na univerzitách potírat snahuobviňovat jiné muslimy z bezvěrectví,“ řekl a vyzval k uspořádání konferencevšech větví islámu a ke snaze o smíření

Zdroj:http://www.lidovky.cz/muslimsti-ucenci-volaji-v-deklaraci-z-mekky-po-modernizaci-islamu-1c1-/zpravy-svet.aspx?c=A150225_164158_ln_zahranici_msl:

0 0
možnosti
Foto

Muslimští teologové v Pákistánu, Indonésii, Malajsii, Maroku, Jižní Africe a v USA, ale i jinde wahábbitský výklad dávno zpochybnili. Máte staré údaje. To, že se v Evropě šíří jejich učení, je dáno lákavostí petrodolarů sponzorů z Perského zálivu. Nic víc, nic míň.

5 2
možnosti
Foto

Kde je ta pohádka o šíření Islámu mečem?

0 8
možnosti
Foto

Kde je ta pohádka o šíření Islámu mečem? V historii islámu, pane Matuško.

5 0
možnosti

Ještě,že Mohamed nezkoušel dětské teploměry

0 0
možnosti
  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).