Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J35a87n 39P35u67l98e76c

10. 6. 2016 18:51

Islám můžou změnit jen samotní muslimové.

0 0
možnosti
Foto

Pro pana Matušku, v koránu, se mluví o džihádu, což znamená v překladu snaha o důležitou věc. Tedy základem džihádu je snaha o spravedlivou věc, to je šíření víry všemi možnými prostředky.Džihád je šestý pilíř islámské víry, a vyzývá věřící k ozbrojenému boji proti všem nevěřícím. Džihád vyzývá v koránu muslimy usilovat o obranu a rozšiřování islámu ve vlastním srdci i ve světě. Ve středověku se šířil mečem a za sto let ovládl území od hranic Mauretánie až po hranice Číny.

5 0
možnosti
Foto

Pojem džihád v původním vyznamu ani v přeneseném nijak nesouvisí s bojem, či válkou. Jedná se o sebezdokonalovací proces jednotlivce. A pokud byl tento proces v minulosti zneužít, šlo o podobně špatný výklad jako novozákonní misie jako argument při vyvražďování různých národu světa ve jménu Krista

1 2
možnosti
Foto

Ludvig von Mises napsal ve své Velikonoční úvaze před více jak 50ti lety toto:

Dnes jsou takovými mrtvými náboženstvími islám a judaismus. Svým přívržencům nenabízí nic jiného než rituál. Jsou seznamem předepsaných modliteb a svátků, jídel, obřízky a tak dále, ale to je vše. Nenabízejí žádnou potravu pro mysl. Jediné, co učí, jsou formy a externí pravidla. Své přívržence uzamykají do klece z tradic, v níž se dá sotva dýchat, ale pro duši nemají žádné poselství. Potlačují ducha, místo aby ho pozvedaly. Po mnoho století se v islámu ani v židovství neobjevil žádný nový myšlenkový proud. Dnes je židovské náboženství právě takové, jako v době, kdy byl sepsán Talmud. Islám se nezměnil od doby, kdy se Arabové vydali na svou dobyvačnou výpravu. Jejich literatura a filosofie stále opakují staré myšlenky a neprorazily mimo okruh teologie. Člověk v nich marně hledá reformátory a hnutí, jaké západní křesťanství vyprodukovalo skoro v každém století. Udržují svou identitu pouze tím, že odmítají všechno cizí a „odlišné“ tradicionalismem a konzervatismem. Pouze tato nenávist ke všemu cizímu je čas od času vyprovokuje k velkým činům. Všechny nové sekty a všechny nové doktríny, které v nich tu a tam vznikají, jsou pouhou ozvěnou tohoto boje proti všemu cizímu, všemu novému a proti nevěřícím.

2 1
možnosti
JR

J21a46r75a 11R84a74n19k

6. 6. 2016 21:00

Ja Vam nevim, ale rekla bych abyste to nechal na nich, nejake denne vidam, obcas je ridic taxiku muslim, tak se s nim bavim odkud je a vzdy je spokojen, kdyz reknu, ze sem tam byla. Pripadaji mi docela jako Vy, nekteri, jako by Vam z oka vypadli a mlade studentky muzou mit satek, ktery jim dela vzadu hezky tvar hlavy, i kdyz je to mozna nejaky pricesek, nepremyslim nad tim, jsou zde mezinarodni skoly a university, takze jsme dost kosmopolitni mesto.

2 2
možnosti
Foto

Prameny Islámu, obsah a učení Koránu jeKorán, který je základem islámského vyznání.Muslimové věří, že korán obsahuje doslovně zaznamenaná zjevení a slyšení, jehož se Mohamedovi dostalo prostřednictvím archanděla Gabriela – sesílání veršů mělo dohromady trvat 23 let RvRv

2 0
možnosti
KM

Nedělejte si starosti s tím, komu má muslim věřit, pane Lhoťane a povězte nám čtenářům něco o vašem novém životě v Kristu. Díky moc.

3 6
možnosti
JR

J27a67n 73R82á82ž

6. 6. 2016 19:35

Buď Islámské autority, zejména z Káhirské university Al-Azhar začnouzpochybňovat dogma o absolutní autoritě doslovného výkladuMohamedova učení, a odmítnou nebo alespoň zavedou všeobecnou diskuziv muslimských komunitách o neudržitelné pozicizejména Wahhábismu a dogmatismus šíitských duchovníchv Iránu, nebo budou dál ideologií, která je pro ostatní neislámskécivilizace nepřijatelnou.

Aautority, politické, intelektuální i náboženské to musí vyjádřitjasně, nikoliv tak, jak to vyjadřuje Brusel, Merkelová, Sobotkaa papež František

Možná už to začalo, když Šajch Muhammada AhmadTájib v Mekce poukázal na to, že příčinou islámského extremismu je chybnýhistorický výklad koránu a života proroka Mohameda. „Muslimové mohou obnovitsvou jednotu jedině tak, že budou ve školách a na univerzitách potírat snahuobviňovat jiné muslimy z bezvěrectví,“ řekl a vyzval k uspořádání konferencevšech větví islámu a ke snaze o smíření

Zdroj:http://www.lidovky.cz/muslimsti-ucenci-volaji-v-deklaraci-z-mekky-po-modernizaci-islamu-1c1-/zpravy-svet.aspx?c=A150225_164158_ln_zahranici_msl:

0 0
možnosti
Foto

Muslimští teologové v Pákistánu, Indonésii, Malajsii, Maroku, Jižní Africe a v USA, ale i jinde wahábbitský výklad dávno zpochybnili. Máte staré údaje. To, že se v Evropě šíří jejich učení, je dáno lákavostí petrodolarů sponzorů z Perského zálivu. Nic víc, nic míň.

5 2
možnosti
Foto

Kde je ta pohádka o šíření Islámu mečem?

0 8
možnosti
Foto

Kde je ta pohádka o šíření Islámu mečem? V historii islámu, pane Matuško.

5 0
možnosti
MS

Ještě,že Mohamed nezkoušel dětské teploměry

0 0
možnosti