Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bývalý vysoce postavený izraelský důstojník ostře kritizoval EU a NATO

Jeden z bývalých vysokých představitelů jedné z izraelských tajných služeb Jakov Kedmi v rozhovoru řekl, že vůdcové Ruska pochopili, že tzv. Studená válka nebyla ukončena, ale EU a NATO v ní dále proti Rusku pokračují.

Izraelská internetová televize v ruštině ITONTV vysílala rozhovor s Kedmim zde.

Kedmi doporučuje všem, aby si přečetli slova sjednotitele Německa Bismarka, který prosil, zapřísahal, aby Němci nebyli nepřáteli Ruska, ale naopak s ním hledali spojenectví. Dokud se Němci rady Bismarka drželi, tak jim bylo dobře. Ale jakmile Bismarkovou radu porušili přišla katastrofa. Přišla jedna katastrofa (tzv. 1. světová válka), přišla druha katastrofa (tzv. 2. světová válka) a teď směřují Němci k třetí katastrofě. Asi jsou masochisté konstatuje Kadmi.

Kadmi se také velmi posměšně vyjádřil o současné vlně rusofobie a pitinomanie v Evropě. Podle jeho názorů je jediným cílem chrastění zbraněmi NATO a demonizaci Ruska snaha zajistit pokračující peníze pro určité struktury v politice a vojenství, kdy jim hrozí s koncem NATO, že budou bez peněz.

Naopak Kadmi se ptá co vlastně dělají ti velcí protiruští bojovníci a sjednotitelé Evropy pro své občany? Jako příklad dává Lotyšsko a tvrdí, že třetina obyvatel Lotyšska se vystěhovala do zahraničí. A co jejich vládnoucí vrstva říká obyvatelům? Hledá vnějšího nepřítele (tj. Rusko). Podobně to je dle Kadmiho i na Ukrajině a v Litvě. Podle Kadmiho čím více se ukazuje, že pod vedením současných elit těchto zemí se ekonomický ráj pro prostého občana nekoná, tak tím více se musí strašit Ruskem.

Jak říká posměšně Kadmi, tak Ukrajina je na tom tak špatně, že již nemají v Kijevě ani krajkované kalhotky a přitom obyvatelům slibovali ráj na zemi. V Bulharsku či v pobaltí již není prakticky zemědělská výroba. Proč ptá se Kadmi? V Lotyšsku skončil průmysl, přitom za Sovětu bylo Lotyšsko nejprůmyslovější oblastí SSSR. Proč ptá se opět Kadmi.

Přitom lidé z pobaltí jezdí dělat špinavou práci do Anglie, služky do Irska a prostitutky všem, říká Kadmi. Ale politické reprezentace pobaltí pořád hovoří o nutnosti bránit se Rusku. A to je dle jeho názoru základem veškeré politiky, kdy prezentují, že nezávislé pobaltské státy musí ochránit Evropu před hordami Mongolů a Tatarů označujících se za Rusy v čele s novým Čingischánem (tj. Putinem). 

Jak zdůrazňuje Kadmi musí současní evropští politici strašit Ruskem a Putinem, protože jinak nedokáži vysvětlit výdaje, rozkrádáni a ničení za posledních 20 let. Pro současné evropské politiky je tedy jediná volba, nenávist proti Rusku jako zástěrka jejich neschopnosti postarat se o vlastni občany a jako omluva pro enormní výdaje a zhoršující se ekonomickou situaci a životní úroveň. Bavíme se samozřejmě o reálné životní úrovní, ne té propagandisticky propagované v naších mediích, kterou většina obyvatel nemá ...

Kadmi se také má ptát co si asi má myslet Rusko, když vidí na svých hranicích britské, americké a německé vojáky? Jasně, že to vidí jako bezpečnostní hrozbu pro sebe. Na otázku moderátora ohledně ekonomické situace Kadmi odpověděl, že první povinnosti státu je zajistit národů bezpečí až poté ekonomiku. Rusko má podle Kadmiho dobrou bilanční strategií dosáhnout takového stavu, aby bylo Rusko schopné zajistit svému národu bezpečí a není cílem Ruska soupeřit ve vojenské nadvlád nad USA. Proto Rusko stojí výroba jednoho kusu vojenské techniky zhruba 5 až 7 krát méně, než podobný typ v USA.

V závěru rozhovoru Kadmi říká, že budoucnost případného válečného konfliktu globálních rozměrů závisí na šedé kůře mozkové amerických prezidentů a její kvalitě. Poukazuje na příklad Kennedyho, který nešel do války i přes nátlak ze strany americké armády a pak dává jako odstrašující příklad Bushe juniora a Obamu s Clintonovou, kteří zničili Irák a Libyi a zaseli tam utrpení prostých lidí.

Jak jsme se mohl přesvědčit, tak se dnes v Izraeli může svobodně říci názor, aniž by byl člověk označen za agenta Kremlu, naopak u bás v Evropě říci takový názor by znamenalo čelit hysterií probruselské lobby, která by Vás hned označila za agenta Kremlu ....

 

Autor: Lukáš Lhoťan | středa 13.7.2016 10:00 | karma článku: 38,22 | přečteno: 2280x
  • Další články autora

Lukáš Lhoťan

Lidovecko-socialistické blbnutí evropského voliče

Tak nám zvolili nového předsedu europarlamentu. Stal se jím představitel Evropských lidovců a nahradil ve funkci socialistu Schulze, ale jedná se jen o kosmetickou úpravu ve vedení socialistického projektu jménem EU.

22.1.2017 v 10:00 | Karma: 35,30 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Pochod pro Aleppo je jen sprostá propaganda stoupenců terorismu

Onen slavný pochod pro Aleppo není nic jiného, než dobrá PR na podporu povstalců, z nichž mnozí jsou horší jak syrský prezident Assad. Organizátorům pochodu totiž vadí jen Rusko, ale ne například taková Saúdská Arábie ...

16.1.2017 v 10:39 | Karma: 42,46 | Přečteno: 2314x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Zemřel skvělý bojovník proti islamizaci Evropy a proti multikulturalismu

Dne 13. ledna zemřel německý odborník na aktivity muslimů v Evropě a kritik současné podoby EU, bývalý muslim Udo Ulfkotte. Byť měl život komplikovanější než já, jeho skvělé analýzy a postřehy mě v mnohem inspirovaly.

15.1.2017 v 9:00 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1556x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Příklad křesťanského neomarxisty aneb jaký mají mít křesťané postoj k islámu?

Docent Pavel Hošek z Husitské teologické fakulty UKvP je nádherným příkladem spojení dvou protimluvů - marxismu a křesťanství. Doplňuje tak nádherně řadu jiných křesťanských neomarxistů a jeho poslední kniha je toho důkazem.

8.1.2017 v 18:37 | Karma: 34,23 | Přečteno: 1548x | Diskuse| Občanské aktivity

Lukáš Lhoťan

Obhajuje palestinský terorismus a šíří extremismus, ale teď vyzýva k boji proti terorismu

V Praze dnes probíhala první část takzvaného kongresu proti terorismu, kterou pořádali čeští muslimové a jejich jménem tam vyzval k spolupráci v boji proti terorismu přední český obhájce terorismu, pěkná trapárna, že?

4.1.2017 v 20:17 | Karma: 38,34 | Přečteno: 1605x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Proč mají Japonsko a Indie problémy? Protože jsou xenofobní, kázal Biden

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 854
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2726x
Bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).