Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vyhrála auto, tak jim to tam hodí

Pár desítek hodin před volbami je hlavní zprávou na webových stránkách Severočeši.cz informace, že Andrea Luptáková, ve věku 38 let, vyučená kuchařka, naposledy dělnice v továrně na televizory a nyní na mateřské dovolené, vyhrála v soutěži automobil.

Dozvíme se také, že paní Luptáková nemá řidičský průkaz. O mítinku Severočechů se dozvěděla z plakátu, což ji nutkalo si jít poslechnout a prohlédnout kandidáty, kteří mají tak zajímavý program. Volit bude Severočechy. Určitě ale ne kvůli autu. Líbí se jim jejich myšlenky.

Před ní zvítězila v losovačce o auto Monika Mončeková. Asistentka ředitele firmy z Ústí nad Labem, původem z Litoměřic, bytem v Lovosicích. Ta nám sděluje, že při cestě k náměstí potkala hostesky a ty ji pozvaly a daly program. „Vystoupením Marka Ztraceného jsem se kochala,“ přiznala a dodala: „Velice fandím senátorce Aleně Dernerové z Mostu. Jsem pacientkou Zdravotního ústavu v Ústí. Ona ho pomohla zachránit a také se angažuje ve věcech kolem Krajské zdravotní. Proto jsem na akci šla a proto budu volit Severočechy.cz!“

Nechme stranou senátorku Dernerovou, která podle mytologie Severočechů.cz může za všechno dobré severně od Terezína až k německé hranici a možná i dál. Zábavná je větička „Proto jsem na akci šla a proto budu volit Severočechy.cz!“

Házel jsem si korunou, kterou vítězku auta si na internetu projedu (ještě jsem měl možnost Drahomíru Malíkovou), ale po složitém vylučovacím turnaji se štěstěna usmála na slečnu Mončekovou.

Ostatně, jako již tolikrát.

Nemám pocit, že by její kroky směřovaly na mítink Severočechů.cz kvůli senátorce Dernerové. Slečna Monika je totiž skoro profesionální vítězka v soutěžích – stačí si vygooglovat její jméno a zjistíte, že má doma mimo jiné multimediální rekordér (soutěž s prodejcem elektra), svítící propisku, pouzdro na CD + překvapení (vtipná soutěž na obskurních stránkách www.nejmelouny.cz – kdo by pod tím hledal vnady, ani to neotevírejte, fakt je to o zelenině), ochutnávkový modul v hodnotě 2500 Kč (jeden ženský časopis, co si představit pod pojmem ochutnávkový modul nevím), luxusní balíček kosmetiky (jiný ženský časopis), originální hrníček (výrobce tyčinek), přívěsek s kočičkou (stránky o zdraví), zřejmě hromadu kojenecké výživy od výrobce kojenecké výživy (z listiny výherců nejde poznat, co bylo vlastně cenou a hledat to dál, to už by bylo moc), plavky (výrobce plavek), vstupenky na veletrh, zpevňovací krém Fleur de Santé (stránky o zdraví), tašku od webu o správných ženách, stylový náhrdelník (další časopis pro ženy), od jiného časopisu pro ženy vyhrála roční předplatné, má také sluchátka ve tvaru banánu od firmy, jejíž banány jsou více než banány… To není konec, to je místo, kde jsem to vzdal na páté stránce vyhledávače. Následuje jich asi dalších devadesát!

Svoje „To se mi líbí“ rozdává tato zdatná soutěžkyně ze svého Facebookového profilu také ostře, naklikala jich různým firmám a časopisům desítky a možná stovky. fakt je, že je to demokratka – líbí se ji stejně řetězec fastfoodového občerstvení jako obchod s biopotravinami. A od mnoha z těch, které poctila svým „Like“, opravdu něco vyhrála.

Pikantní je, že Severočechy.cz mezi oblíbenými nenajdeme (aby ne, když tombola probíhala přímo na mítinku, kde se rozdávaly kupóny). Zábavné ale je, že tam najdeme ANO 2011. Asi pan Andrej Babiš pořádal nějakou soutěž. Škoda, že slečna Monika nevyhrála u něj. Měli by jednu jistou fanynku.

Autor: Lukáš Horáček | pátek 12.10.2012 8:07 | karma článku: 15,23 | přečteno: 1106x
  • Další články autora

Lukáš Horáček

Platíme si antimonopolní úředníky za lobbování pro soukromé firmy?

Čeští zákonodárci zase jednou zaspali s přenášením evropské směrnice do české legislativy. Nové požadavky v oblasti nakládání s elektroodpadem, které měla Česká republika spolu s dalšími členskými zeměmi splnit do 14. února, procházejí legislativním procesem teprve teď, a to ještě s hodně odřenýma ušima.

30.7.2014 v 11:51 | Karma: 11,83 | Přečteno: 411x | Ekonomika

Lukáš Horáček

Podle zákona ředitelka ERÚ Vitásková končí

Bude to znít trochu absurdně, když po nedávných policejních akcích napíšu, že ministerstvo obrany funguje líp než Energetický regulační úřad (ERÚ), ale bude to pravda.

25.6.2013 v 17:18 | Karma: 13,91 | Přečteno: 662x | Diskuse| Ekonomika

Lukáš Horáček

Prezidentské cigárko v České televizi

Normální smrtelník si budově České televize nezapálí. Miloš Zeman se ale mezi ně (nás) zřejmě nepočítá. Během proslulé návštěvy Kavčích hor, při níž spadl ze schodů, padla z úst čerstvě zvolené hlavy státu neméně proslulá otázka: Pane řediteli, kde mám popelníček? Následně byl Zeman v prostorách našeho nejvýznamnějšího média veřejné služby servilně obsloužen.

15.3.2013 v 15:24 | Karma: 19,61 | Přečteno: 746x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Horáček

Všude byl a všechno znal, politik Petr Šilar

Je to obří dilema a musím ho poslední dobou řešit častěji, než je zdrávo. Vidím dobrou akci, říkám si, jdu do toho. Jenže když pak zjistím, kdo za tím stojí, připadám si jako trouba, který naletěl šikovnému manipulátorovi.

30.10.2012 v 8:49 | Karma: 14,42 | Přečteno: 1079x | Diskuse| Ostatní

Lukáš Horáček

Někteří lidé naštěstí mají paměť

Jakmile se začaly objevovat články o tom, že si komunisté na severu Čech vezmou do koalice nejen své oranžové kamarády, ale také stranu boháče Zelenky Severočeši.cz, v diskuzích pod články se začali zkušení rozpomínat, že tohle spojení už tu jednou bylo. Na radnici města Most.

18.10.2012 v 22:59 | Karma: 15,94 | Přečteno: 937x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 953x
Jsem typický "průměrný Čech", průměrné postavy, s průměrným příjmem i názory. Dění okolo mne ale štve zřejmě nadprůměrně. Proto jsem se rozhodl založit si tento blog.

Seznam rubrik