Všude byl a všechno znal, politik Petr Šilar

Je to obří dilema a musím ho poslední dobou řešit častěji, než je zdrávo. Vidím dobrou akci, říkám si, jdu do toho. Jenže když pak zjistím, kdo za tím stojí, připadám si jako trouba, který naletěl šikovnému manipulátorovi.

Nedávno mě pozvali kamarádi na závody, organizace se ujal jeden z nich. Mohla to být vydařená akce, jenže organizátor se rozhodl, že si hrábneme na dno. Byli jsme grogy, nedali jsme to. Takže výsledek byl večer čtyřiceti naštvaných závodníků a jednoho zpruzeného organizátora. Jasně, byl moc hodný a obětavý a byli jsme rádi, že to vzal na sebe. Ale proč to, sakra, neudělal dobře?

Teď jsem nenaletěl jen tak tak. Nesnáším přechody na letní a na zimní čas. Tenhle víkend i pondělí byly pro mě děsivé. Tak jsem si řekl – existuje přece iniciativa za zrušení tohohle nesmyslu. Přidám se. Začal jsem googlovat. A moje nadšení skončilo u osoby organizátora. Zjistil jsem smutně, že ten známý pekař už nežije. Jeho meč pozvedl Petr Šilar. Politický turista, kterému po přečtení životopisu a pár kauz nevěřím, že má problémy se změnou času. Jen hledal nosnou myšlenku. U mě je to laciný populista. Posuďte sami.

Senátor Petr Šilar začal v OF, pak putoval do SD-LSNS, následovala US-DEU, před sedmi lety přistál v náruči KDU-ČSL. Stihne být senátorem, starostou obce, krajským radním, předsedou senátního výboru a taky senátního klubu. K tomu nějaké to představenstvo a správní rada. Ačkoli na svých webovkách píše, že je venkovan, a původní profesí zemědělec, zastává se spaloven a majitelů fotovoltaických elektráren. Venkovani, které znám, si rozhodně ve spalovnách a polích proměněných na hrůzné řady solárních panelů nelibují.

A takhle vytížený člověk se ještě letos pustil do Lesů ČR. Stihl zřejmě prozkoumat jejich výběrová řízení a insolvenční návrhy a další možné i nemožné smlouvy, asi aby byl nejvyšší státní zástupce taky trochu vytížený. Šilar rozumí totiž všemu – zástavnímu právu a nemovitostem, systémům IT, zakázkám na lesnické činnosti i hospodaření s pozemky.

Tak si teď v zimním čase pár týdnů špatně pospím a zanadávám, než si zvyknu. Ale pomáhat ke zviditelnění tomuhle všeználkovi nebudu. Vždyť ta iniciativa má být celoevropská. Že by hledal tentokrát cestu k další funkci, aby přidal do sbírky svých pracovišť taky Brusel?

Autor: Lukáš Horáček | úterý 30.10.2012 8:49 | karma článku: 14,42 | přečteno: 1079x