Politici, přestaňte se hádat a začněte navzájem spolupracovat!

Když jsem se včera v podvečer vracel ze služební cesty ze severu Čech, z rádia, pardon Radiožurnálu, se na mne hrnuly hlasy politiků a političek, kteří a které se budou v blížících se krajských volbách ucházet o naše hlasy. Zaujali mne dva z nich.

Jednak primitivně demagogický kandidát hnutí Severočeši.cz Zelenka a doktorka Haasová, která nebyla schopná kloudně vyjádřit jedinou myšlenku, ale zato si nenechala ujít jedinou přihrávku od moderátora Veselovského na smeč proti socdemácké hejtmance Vaňhové.

Projížděl jsem zatáčkou a po ní se chystal předjet kamión, už kolikátý. Místo toho, aby byla řeč o tom, kdy se konečně dostaví dálnice D8, což je podle mne například třeba to, co tu lidi zajímá, řešil Veselovský úplně něco jiného. A já ho za to jako koncesionář ještě platím, uvědomil jsem si.

Registroval jsem, že opoziční podnikatel Zelenka i doktorka Haasová byli velmi konfliktní a kritičtí, ale plytkost jejich argumentů odhalila jejich diskusní cíl - kritizovat za každou cenu a zaujmout potenciální voliče.

Stal se ale přesný opak. Jeden z posluchačů na to reagoval i za mne. Budu ho parafrázovat: Vy politici, přestaňte se hádat a začněte navzájem spolupracovat. To je to, o co nám, voličům, jde.

Přeslechl jsem vaše jméno, ale jste rozumný člověk, pane, který jste to takhle včera v rozhlase formuloval.

Autor: Lukáš Horáček | středa 19.9.2012 10:53 | karma článku: 12,44 | přečteno: 643x