Jakého chci hejtmana nebo hejtmanku

Divoký západ připomíná vládnutí hejtmanů a jejich lidí, kteří teď pomalu plní litoměřickou vazební věznici, napsal ve středu Deník.cz a zeptal se voličů, kdo by měl být ideální hejtman/ka. Jelikož se mne to týká, odpovídám též, ale nejen v diskusi. Ostatně diskuse k článku je sama o sobě zajímavá.

„Volím Zelenku a jeho lidi, ten pořádek umí udělat, nenechá nikoho kráct a sam kráct nepotřebuje,“ napsal jistý Karel Hrbatý. Jiný účastník diskuse mu odpověděl: „Tím „kráct“ jen ukazuješ, jaký vylágrovaný hlavy ho volí.“

Pomineme-li předvolební výkřiky typu „Mudr, Pavel vlásek s Top 09 je to skvělém člověk !!!“ nebo „Pan Kroužek s autodromu je to poctiví chlap“, jsou skutečně zajímavé názory těch, kdo nejsou placeni z kasiček stranických sekretariátů.

Tak třeba Tomáš napsal: Každopádně by to měl být nějaký Rom a ne zase nějaký z těch pravičáckých pseudo-slušných parchantů! A hlavně by to byl signál pro společnost; jak pro tu tmavší, tak pro tu majoritně (hrdě) bílou. Vždyť je to fuk koho tam dají, tak ať té šance alespoň trochu využijí (pro boj proti rasové nesnášenlivosti)!

Nejvíce mne však zaujal diskutující pod nickem Peters, který napsal: „Těžká volba v tomto marasmu, buďto se tam tlačí vypočítaví lumpové nebo prostoduché loutky, které tito lumpové vodí na provázku. Balík peněz, které kraj rozděluje je tak velký, že si ho tyto bandy, nebo jak se dnes rádo říká zájmové skupiny nenechají ujít.Voliči zjišťují, že ať zvolí Pepu nebo Tondu, tak ti se vždy po volbách domluví, rozdělí si byznys a sféry vlivu a jede se dál. Demokracie je tak pouze kulisou, za kterou se krade a tento stav je politiky vydáván za normu, kterou nelze změnit.“

Autor: Lukáš Horáček | čtvrtek 20.9.2012 12:36 | karma článku: 9,49 | přečteno: 632x