Kde byla BIS před 7 lety?!

Podle slov premiéra Babiše naše BIS odvedla vynikající práci, když dnes po 7 letech odhalila děsivou pravdu - výbuchy muničních skladů ve Vrběticích mají na svědomí ruští agenti a jde tedy o akt mezinárodního terorismu a války!  

(Podle našich zpravodajských serverů k výbuchům v muničních areálech ve Vrběticích došlo v říjnu a prosinci roku 2014. Sklad číslo 16 ve Vrběticích explodoval 16. října 2014, druhý sklad číslo 12 pak 3. prosince téhož roku. Při prvním výbuchu zemřeli dva lidé. Oba sklady si pronajímala ostravská firma Imex Group. Policie exploze vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení. Munice uložená v dalších skladech byla z Vrbětic odvezena. Sanace skončila loni v říjnu. Náklady jsou do stovek milionů korun.)

Opravdu dnes máme věřit tomu, že jediným viníkem je tady Rusko a jeho tajní agenti?

Jen na vteřinu připusťme, že všechna tako "úžasná a exkluzívní zjištění" zázračně zveřejněná po 7 letech od události ve Vrběticích jsou pravdou. Co z toho pak vyplývá?

Podle mě především naprostá a trestuhodná neschopnost naší BIS, policie a celé Sobotkovy vlády z doby před těmi 7 a více lety!

Jak se mohlo tehdy stát, že do našeho střeženého objektu muničního skladu se mohli volně infiltrovat nějací ruští agenti a jejich komplici (bez nich by to vůbec nešlo!), nastražit tam výbušný systém a po jeho výbuchu volně odejít a dalších 7 let poté být v naprosté pohodě?! Není snad hlavním cílem práce tajných služeb a bezpečnostních složek státu právě takovým událostem a činům pokud možno předcházet?

Kde jsou zatykače na naše tehdejší důstojníky BIS (nejsou to dnes nakonec dnes ti stejní), kteří před 7 lety tady evidentně těžce "zaspali"? Kde jsou zatykače na celou řadu lidí, kteří se z naší strany na něčem takovém nějak museli podílet a mají spoluvinu?

Pokud jde skutečně o pravdivá zjištění a nejde jen a pouze o nějaké zinscenované a účelové šíření nenávisti vůči Rusku, pak podle mě tady nutně musí (obrazně řečeno) "padat hlavy" i na naší straně!

Autor: Luděk Mazurek | neděle 18.4.2021 9:23 | karma článku: 39,55 | přečteno: 1651x