Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobré ráno, Ameriko! Vítej zpět!

Soudě podle „zaručených a jednoznačných“ mediálních předpovědí a průzkumů veřejného mínění – stal se naprostý zázrak! 45. prezidentem USA byl zvolen Donald Trump! A mě to neskonale těší!

Již od dob totality pro mě (a určitě zdaleka nejen pro mě, ale i pro mnoho dalších lidí a potažmo i pro celé země a národy) byly vždy USA jakýmsi pevným bodem svobody a demokracie a svým způsobem také určitou jistotou celého svobodného světa, že nebude pohlcen nejrůznějšími totalitními režimy (fašismem, komunismem) a jejich světovládnou rozpínavostí a hrozbami. Prezidentu Ronaldu Reaganovi se v jeho době podařilo zdánlivě nemožné – dokázal s USA bez jediného výstřelu zastavit a „porazit“ říši komunistického zla – Sovětský svaz a ukázat celému světu převahu svobody a demokracie nad totalitním pokrytectvím a nesvobodou.

V posledních letech však tomu tak moc nebylo.

Svět se jakoby politicky „přepóloval“. Po rozpadu Sovětského svazu na jeho území a blízkém okolí vznikly více či méně zcela nezávislé státy a Rusko, které někdejší komunismus, jakožto naprosto negativní a nepřijatelnou zkušenost, odvrhly a poslaly do historie. Oproti tomu se v USA a zemích Západní Evropy objevil poměrně značný deficit demokracie se vznikem a prosazováním jakýchsi téměř utopických nadřazených vizí "shora" (např. jakási údajná „Velká šance pro Německo“ v podobě přijímání milionů prakticky neintegrovatelných muslimských imigrantů) vybranými politickými a kulturními elitami, herci, zpěváky či umělci, a to na úkor skutečných potřeb a přání většiny lidí. Začaly být v médiích (tisku a televizích) veřejně prezentovány či doslova diktovány pouze ty „jediné správné, přípustné  a nadřazené“ názory a postoje. Začal se dokonce znovu budovat a propagovat jakýsi "obraz nepřítele" v podobě Ruska, které údajně ohrožuje celý svět a které je třeba silou zastavit! Kdo zastával jeho vlastní jiný a odlišný názor, byl beztrestně zpravidla dehonestován, ostouzen a ničen a to navzdory jakékoli realitě a pravdivým skutečnostem.  

V plné nahotě se tento stav projevil právě v současných prezidentských volbách v USA. V předvolební kampani byl jejich pozdější skutečný vítěz Donald Trump naprosto bezprecedentně a téměř jednotně v tisku i televizích ostouzen a pasován na naprostého, mnohdy až směšného "loosera“, zatímco jeho soupeřka Hillary Clintonová byla již předem vyhlašována za jednoznačnou vítězku a jedinou myslitelnou budoucí prezidentku. Stály za ní v drtivé většině jak média, tak vybraní herci, zpěváci, umělci, společenské celebrity …. prostě většina tzv. elit.

A co víc – téměř všechny předvolební průzkumy veřejného mínění s tímto naprosto souzněly. Jakoby v USA už nebyla svoboda, jakoby se lidé doslova báli i do průzkumů veřejného mínění říct a vyjádřit jejich vlastní skutečný a pravdivý názor! Aby měli klid a pokoj a aby se pokud možno vyhnuli možnému veřejnému ostouzení a pronásledování pro jejich jiný, než mediálně prosazovaný a šířený názor, tak mnozí zřejmě raději na veřejnosti lhali (jiné vysvětlení tady neexistuje, kromě toho, že by si výsledky předvolebních průzkumů někdo zcela vymyslel a zfalšoval). Úplně stejně, jako tomu kdysi bylo v sovětské říši zla, kde lidé také své skutečné názory navenek raději tajili!

Z toho lze usuzovat, že taková falešná a pokrytecká byla (a do změny prezidentské administrativy ještě stále je a nějaký čas bude) Amerika prezidenta Obamy a taková je potažmo také i naše současná Evropská unie, ovládaná od reality odtrženými politiky někde v Bruselu a Berlíně. Politiky šířícími s podporou našich médií a kulturních a společenských „elit“ jakýsi „utopismus“ nemající s realitou nic společného, ve kterém je až příliš často lež vydávána za pravdu zatímco skutečná pravda bývá zamlčována a ignorována, bludy jsou vydávány za realitu, bezpráví za právo, diktát za demokracii, vlastenectví za nacionalismus, nenávist za pravdu a lásku, a podobně. Taková je země, kde se lidé začali bát veřejně říkat pravdu a své odlišné názory.

Tomu všemu se však dnes mimo jiné také vzepřel řadový Americký volič, který většinovou volbou Donalda Trumpa zcela popřel a změnil všechno, co od něj současné vládnoucí elity USA očekávaly a co mu říkaly, že má udělat (jak známo, Hillary Clintonovou otevřeně podpořil současný prezident USA Barrack Obama a spolu s ním i prakticky celá jeho administrativa). Americký volič totiž na úkor většinově prezentovaného veřejného mínění reálně většinově v tajné a demokratické svobodné volbě zvolil něco úplně jiného. Dá se říct, že volil (obrazně řečeno) realismus oproti utopismu, rozum oproti emocím, ekonomiku oproti kultuře, pragmatismus oproti planým slibům a představám, návrat k republikánský kořenům oproti nereálným vizím demokratů, klid oproti afektovanosti, argumenty oproti osobním útokům, obchodování oproti válčení, spolupráci oproti konfrontaci, pravdu oproti lžím.

V každém případě v podobě Donalda Trumpa volil konec jakýchsi hlavním proudem předkládaných a prosazovaných fanatických planých představ a volil probuzení Ameriky z jakéhosi 8 let dlouhého, nereálného a falešného "pravdoláskařského" utopického snu do reálného 21. století. A rozhodně nevolil žádnou vojenskou konfrontaci s údajně nepřátelským Ruskem!

Díky za takovou změnu!

Vítej tedy zpět, demokratická, svobodná, skutečná a probuzená Ameriko! Moc jsi nám v takové podobě chyběla!

Autor: Luděk Mazurek | středa 9.11.2016 16:02 | karma článku: 40,94 | přečteno: 1562x
  • Další články autora

Luděk Mazurek

Jsme znovu před rokem 1989? Kde je svoboda a demokracie, po které jsme tehdy volali?

V poslední době jsem opakovaným svědkem naprosto otřesných praktik tvrdého a svévolného cenzurování jakýchkoli veřejných diskuzí pod internetovými články. A pravděpodobně nebudu sám.

16.12.2020 v 12:33 | Karma: 39,98 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Evropská komise navrhuje porušování lidských práv?!

Evropská komise (EK) navrhuje nový azylový systém. V nouzi se budou uprchlíci do zemí EU rozdělovat nuceně, a to na základě tzv. „povinné solidarity“. Má se takto jednat o nové řešení přetrvávající imigrační krize ....

25.9.2020 v 15:13 | Karma: 37,77 | Přečteno: 1114x | Diskuse| Politika

Luděk Mazurek

Znásilnění 16leté dívky afghánskými běženci v Německu. U nás nepřipusťme za žádnou cenu!

Je opravdu tak těžké splnit ten nejzákladnější požadavek, jaký mohu občané mít vůči státu, ve kterém žijí a na který ve svých daních odvádějí své peníze, kterým je požadavek zabezpečení elementární bezpečnosti?!

17.9.2017 v 19:18 | Karma: 41,92 | Přečteno: 1951x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Eurokomunismus s ódou na radost 21. století!

Filozofie komunismu je obsažena v jeho základní myšlence: „Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb“. Současná nová Eurounijní filozofie Eurokomunismu 21. století z ní zjevně vychází a ještě navíc ji upřesňuje.

2.9.2017 v 19:28 | Karma: 32,44 | Přečteno: 724x | Diskuse| Společnost

Luděk Mazurek

Papež František upřednostnil zájmy uprchlíků před bezpečím a životy domácích lidí!

Dnešní poselství Papeže Františka, ve kterém povyšuje zájmy uprchlíků nad národní bezpečnost a hájí údajné „právo“ kohokoli vstupovat do jakékoli země, která má mít povinnost se pak o něj postarat, je skutečně nevídané a šokující.

22.8.2017 v 21:06 | Karma: 42,80 | Přečteno: 2575x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2295x
Zajímám se o dění ve společnosti a mnohé věci mně připadají absurdní a nehodné 21. století. Nemám rád lživé zpravodajství a komentáře, politickou korektnost a pokrytectví a rád otevřeně nazývám věci pravými jmény.

Píšu jen tehdy, pokud mě něco skutečně "nadzvedne".

Seznam rubrik