Arogantní kuchařka Kamu

Kamila Rundusová alias kuchařka Kamu dala na svůj instagramový účet recept na cuketové rolky a přidala k němu fotku, která nebyla její. To jí fanoušci vyčetli. Kamu natočila vysvětlující video. Dost arogantní video.  

Kuchařku Kamu moc dobře neznám, v knihkupectví jsem kdysi prolistovala její Nejbarevnější kuchařku, která byla moc hezky udělaná, líbily se mi právě fotky jídel. Vím, že si dává záležet na vizuální prezentaci pokrmů, na jejím Instagramu jsou opravdu krásné a inspirující fotky. Kromě jídel sdílí na Instagramu také svoje těžkosti s prsními implantáty. Nechala si udělat nová prsa, a potom měla nějaký divný pocit, že má v těle něco cizího, tak si je zase nechala vyndat a náležitě to zdokumentovala, aby šla příkladem všem ženám, které udělaly tu samou pitomost. K tomu přidala samozřejmě milion řečí ve stylu, že se hlavně musí poslouchat své tělo, najít svoje ženství a takové ty bláboly, které jsou teď v módě. Kamu má na Instagramu v současné chvíli 324 000 sledujících, což z ní činí poměrně vlivnou osobu pohybující se na sociálních sítích.

Když jsem zaznamenala "kauzu s ukradenou fotkou", říkala jsem si, zase nějaký bulvární novinář nemá v létě co dělat a řeší blbosti. Kamu zapomněla u fotky uvést, že jde o ilustrační foto. Může se to stát. Mohla se tedy omluvit, uvést věci na pravou míru a bylo by všechno v pořádku. Kamu ve videu tvrdí, že za licenci k fotce zaplatila 100 dolarů, a tím podpořila jiného umělce. OK, dává to smysl, ale neudělala by mu větší službu onomu umělci tím, že by ho u té fotky označila? To instagramoví influenceři běžně dělají, když chtějí někoho zviditelnit. A funguje to, zvlášť když mají několik set tisíc followerů. Podívala jsem se tedy na Instagram a na video, které Kamu natočila jako reakci na záležitost s cuketovou fotkou. Ovšem takovou přehlídku arogantních blábolů jsem dlouho neslyšela. Kamu svaluje vinu na všechny okolo, ona sama podle jejích slov nic špatného neudělala. Nechápe ten hejt, který se strhnul. Potom mluví o negaci a hnusu ve společnosti, který odsuzuje, protože důležitá je přece láska a vesmír, načež obratem řekne, že jí jsou její fanoušci vlastně úplně jedno a že je nemilosrdně zablokuje. Taky povídá o tom, jak ona pořád maká (v současnosti píše na Kostarice kuchařku, která měla vyjít už před tři čtvrtě rokem), čímž vlastně dává najevo, že její fanoušci asi o práci nikdy nezavadili. Taky ji prý vůbec nezajímá sláva a počty followerů a je přesvědčená, že ji všichni závidí její skvělý a úžasný život. Zkrátka sebestřednost a pohrdání lidmi s jiným názorem z jejího příspěvku jenom čiší.

Není ale rozdíl mezi hejtem a konstruktivní kritikou? Přece někdy kritizujeme i lidi, které máme rádi a nemyslíme to špatně. Chceme, aby se zamysleli nad naším názorem. Proč je tak těžké říct, že jsem udělal chybu a že se omlouvám? 

Snad Kamu dopíše kuchařku, určitě bude pěkná a bude stát za to. Já si ji ale nekoupím. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lucie Tučková | středa 18.8.2021 10:45 | karma článku: 44,41 | přečteno: 13585x