Modlitby za volby ?

Známé osobnosti v oblasti křesťanství říkají věřícím, že se mají za průběh voleb prezidenta modlit. Co si po tím představuji?

Jako všude v Evropě  i u nás, jsme rozděleni ve volebním území ČR zhruba napůl. A tak zvolený prezident zvítězí o pár stovek či tisíc hlasů.

Modlitby k Bohu ohledně voleb?

Nemyslím si, že se Bůh míchá do politických voleb!! To nechává na nás, na lidech. Na naši svobodné vůli, na našem rozumu. Svobodná vůle je jedním ze základních rysů stvoření člověka.

Modlitby ohledně voleb (můj názor), mají sloužit především nám, věřícím voličům, abychom uměli rozlišit co je rozumné, moudré, jak vybrat toho, koho považujeme za lepšího.

Co se týče prezidenta je to poslední volba, kdy občané mohli volit nepolitika. Myslím, že jsme toho nevyužili. Proč? Protože nepolitičtí kandidáti, kteří by si jenom nechtěli udělat reklamu, se nepřihlásili. Zůstali tedy dva politici. Omlouvám se, jestli jsem příliš povrchní pozorovatel. Jistě byli v řadách kandidátů i vyjímky.

Připomíná mi to dobu,  o které  vyprávěl bývalý ministr Havlovi vlády: Když jsem v roce 1990 sháněl slušné lidi do nové nekomunistické vlády, nikdo se nehlásil, takže tam nakonec zůstali úředníci předešlé komunistické vlády a postupně se jejich strach přetvářel v sebejistotu.

Vážím si snahy mladých lidí, změnit klima v politice.

Vážím si těch co nejsou lhostejní k tomu co se kolem nás děje. Příležitostí ovlivnit něco většího, je v životě člověka pomálu. Proto si myslím, že bychom měli překonat lenost i trochu toho znechucení z volebních kampaní a dát  svůj hlas ve volbách.

Rezignace je totiž klíčem k totalitě.

 

 

 

Autor: Luboš Kolafa | úterý 22.1.2013 19:24 | karma článku: 11,19 | přečteno: 644x
  • Další články autora

Luboš Kolafa

malé fantasy ze zahrady v Edenu

29.1.2015 v 20:05 | Karma: 6,46

Luboš Kolafa

Vánoce, tradice, rozum a srdce.

24.12.2012 v 17:05 | Karma: 17,12

Luboš Kolafa

Proč chce církev vlastnit majetek?

30.5.2012 v 16:59 | Karma: 16,37