Živě na blogu: Přenos z Bílého domu

Úterý 15. září 2020 je historický den světového významu. Toho dne v poledne místního času začne přenos podpisu Abrahamovských dohod mezi Izraelem a dvěma státy Perského zálivu – SAE a Bahrajnem.

To vše pod záštitou USA (stejně jako tomu bylo při podpisu míru Izrael – Egypt a Izrael – Jordánsko). Proto se ceremonie koná v Bílém domě, hlášen je jižní trávník a účast asi sedmi stovek hostů (některá média psala o rovné tisícovce).

 

Zajímal jsem se o přímý přenos z této velevýznamné události, kterou by bylo možné sledovat na mém blogu na iDNES. Moje cesta vedle přímo ke kováři – na web LIVE WHITE HOUSE, live stránky Bílého domu.

 

Tam jsem objevil následující oznámení:

 

 

Čili: přímý přenos začne za účasti prezidenta Trumpa a První dámy ve 12 hodin Východního letního času (EDT), což je 18 hodin SELČ.

 

Jak ale zprostředkovat vysílání čtenářům a v tomto případě i divákům tohoto blogu? Prostřednictvím videokanálu na YOUTUBE. Buď si ho najdete na internetu sami, anebo vezměte zavděk následující nabídkou:

 

Po 18. hodině SELČ live stream Bílého domu stále nezačal, sleduji na internetu vysílání izraelské televize Kan11 – kromě prostřihů na trávník Bílého domu plný hostů jsou vidět záběry ze separátních rozhovorů Donalda Trumpa s představiteli Izraele a obou zemí zálivu, SAE a Bahrajnu.

 

18:55 ... Projevem Donalda Trumpa začíná na tomto kanále přímý přenos. Příjemný poslech u vysílání historické události.

 

19:03 ... začátek projevi izraelského premiéra Benjamina Netanjahua

19:13 ... u mikrofonu Abdullah Bin Zayed Al Hahyan, ministr zahraničí SAE

 

19:24 ... Hovoří Abdullatif Bin Rašid Al Zayani, ministr zahraničí Bahrajnu

19:32 ... zahájeny podpisy Abrahamovských dohod

19:34 ... odchod všech čtyř politiků do Bílého domu

19:40 ... konec přímého přenosu

 

Autor blogu děkuje za pozornost.

 

Upozornění: Ceremoniál je možné zhlédnout ze záznamu, přibližně od času minus 58:00 min. Záznam byl doplněn anglickými titulky.

 

... ilustrační obrázek. (Autor blogu, vlajky Pixabay)

 

 

 

 

 

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 15.9.2020 17:47 | karma článku: 13,44 | přečteno: 258x