Zahalená a odhalená krása

• V neděli 25/1 vyvrcholila na Floridě soutěž Miss Universe s ročníkovým číslem 2014. Výsledky už médii proběhly, a tak si je pouze telegraficky připomeňme.

Nejkrásnější slečnou vesmíru je Paulina Vega z Kolumbie (obr. 1). Opět se potvrdilo, že Latinská Amerika je region plný dívčí krásy. Titul 1. vicemiss zůstal doma, jeho držitelkou je Američanka Nina Sanchezová z Las Vegas. Ocenění 2. vicemiss putuje do Evropy – připadl reprezentantce Ukrajiny, charkovské rodačce se jménem Diana Harkuša.

Protože se dnes hodně hovoří o střetu či soužití západní a islámské civilizace, zajímalo mě, jak se k této soutěži postaví mimoevropské země většinově islámské. Mimoevropské proto, že jsem nepředpokládal, že by např. zástupkyně Albánie nebo Kosova měly problém prezentovat se v bikinách (plavkách). Ze stejného důvodu jsem vyřadil i státy středoasijské a rovněž Turecko, které navzdory islamistickým tendencím z poslední doby stále žije ze své sekulární podstaty, což řečeno srozumitelně znamená, že účast turecké zástupkyně na soutěží typu Miss Universe nepředstavuje problém.

 

Z tohoto zúženého výběru zhruba tří desítek muslimských zemí tak nacházíme na Miss Universe 2014 pouze pět krásek zastupujících Egypt, Indonésii, Libanon, Malajsii a Nigérii. Pojďme si je prohlédnout v kolekci snímků Glamshot. Jsou důkazem, že dívky z muslimských zemí jsou stejně půvabné jako jakékoliv jiné a že muslimští mocipáni zbytečně zakopávají hřivnu krásy, neboť slečny z těch zemí, které se takovýchto soutěží účastnit nemohou, protože jim to vládnoucí muži zakazují, by jistě byly jejich obohacením. Tak jako dívky na obrázcích níže. Škoda.

 

 

Autor: Lubomír Stejskal | čtvrtek 29.1.2015 13:19 | karma článku: 12,37 | přečteno: 1034x