Začíná LPGA Tour

• S pátým týdnem roku 2015 startuje velká golfová show. Na Floridě začíná LPGA Tour, nejprestižnější série světového ženského golfu.

Svoji premiéru si odbude resort ve floridském městě Ocala, který bude pořádat podnik LPGA vůbec poprvé. Turnaj se jmenuje Coates Golf Championship a začíná dnes, ve středu 28/1.

 

Nás bude asi nejvíc zajímat, jak si povede Jessica Kordová, dcera českých, v USA žijících tenistů Reginy a Petra Kordových.

 

Loni vyhrála dva turnaje LPGA. Úvodní v lednu na Bahamách a pak v květnu Airbus LPGA Calssic v Alabamě. Za sezonu si vydělala téměř 818 tisíc dolarů, což ji v žebříčku „Official Money“ vyneslo na 16. pozici. Jedničkou byla v sezoně 2014 Američanka Stacy Lewisová. Ta si na konci roku mohla připsat na konto 2,539 mil. dolarů. Umístila také v čele žebříčku „Scoring Average“, neboť měla nejlepší průměrné skóre na jedno kolo, a to 69,532 (7579 ran, 109 kol ve 28 turnajích). Nedosti na tom, Stacy byla navíc jmenována Golfistkou roku 2014. Prostě šťastná sezona. Mimochodem turnaje vyhrála Stacy loni tři, v květnu v Texasu, na přelomu května a června v New Jersey a v červnu v Arkansasu, tedy „pouze“ o jeden víc než Jessica.

 

A jak vypadá aktuální žebříček LPGA z tohoto týdne? Vévodí mu Inbee Parková z Jižní Koreje, druhá je Lidia Koová z Nového Zélandu; Stacy Lewisová je třetí. Jessica Kordová zaujímá momentálně 24. pozici.

 

Letošní okruh LPGA má na programu 34 turnajů. Velká část se hraje v USA, v Americe zavítá ještě na Bahamy, do Kanady a Mexika, dále na Dálný východ. V Evropě se bude hrát se Skotsku, Francii a Německu – zde v Sankt Leon-Rotu jižně od Heidelbergu.

 

Velká hra s malým míčkem začíná na Floridě (nyní) a na Floridě také skončí (19-22/11/2015).

 

Kdo má rád ženský golf té nejvyšší úrovně, pro toho právě dnes startuje sportovní hodokvas.

 

Autor: Lubomír Stejskal | středa 28.1.2015 11:35 | karma článku: 5,82 | přečteno: 189x