Z pošty aneb Ono se řekne letět do New Yorku

Přistála mi 1. července 2022 v Gmailu osobní pozvánka (obr. 1). Podepsán je na ní Yaakov Katz, šéfredaktor izraelských novin The Jerusalem Post. Pozvání se týká výroční konference listu.

 

... obr. 1/

 

Tyto konference se konají pravidelně, ta letošní bude poněkud slavnostnější. Jednak je pořádána u příležitosti 90. výročí založení listu, tehdy jako „Palestine Post“; u jeho zrodu stál v roce 1932 Geršon Agron, po vzniku Izraele čtvrtý starosta Jeruzaléma, jednak se bude konat 12. září v New Yorku (obr. 2). Na manhattanské Broadwayi, v sále Gotham Hall v budově bývalé Greenwich Savings Bank.

 

... obr. 2/

 

Šéfredaktor Katz v pozvánce píše, že letošní konference se bude konat „za přítomnosti izraelských a amerických vůdců minulosti i současnosti – jednotlivců, kteří pomohli vytvořit Izraeli takový, jaký je dnes.

 

Především ale: „Jako šéfredaktor vám mohu předložit tuto speciální nabídku. Do 7. července, na oslavu svátku 4. července a zvláštního vztahu mezi Izraelem a Amerikou, získáte 50% slevu z ceny VIP nebo standardní vstupenky.“ Uveden je čtyřmístný slevový kód.

 

Vyplatí se zaregistrovat se na konferenci včas? Bezpochyby, VIP vstupenka stojí 499 dolarů, standardní 249; má-li člověk zaplatit jen polovinu, výrazně ušetří.

 

A témata? Například:  Jak bude vypadat Blízký východ v roce 2032. Budoucnost judaismu v židovském státě. Transformace Izraele ze Start-up Nation na „Unicorn Country“. (Použity anglické termíny z podnikatelského prostředí - v tomto případě se týkající izraelského hospodářského zázraku: start-up … nově založený a rychle se rozvíjející stát, unicorn … výraz pro mimořádně úspěšný start-up.) Jak jsme dokázali, že nám rozkvetla poušť. Kulturní ambasadoři Izraele.
 

Dlužno dodat, že na těchto konferencích vystupují světové elity z oblasti politiky, byznysu, kultury, společenského života.

 

Yaacov Katz dodává: „Bylo by nám ctí hostit vás v Big Apple (přezdívka New Yorku).“

 

Za sebe mohu říci: Nápodobně, též bych se cítil poctěn. Nabídka je to exkluzivní, ještě by našinec ušetřil na vstupném, viděl se světovými celebritami a odvezl si nezapomenutelné zážitky. Na druhou stranu: New York je přece jenom z pohledu střední Evropy trochu z ruky. Takže? Odpovím slovy cestovatele Emila Holuba z filmu Jára Cimrman ležící spící. Poletím do New Yorku na konferenci The Jerusalem Postu? Asi ne.

 

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 2.7.2022 10:03 | karma článku: 10,99 | přečteno: 322x