Webový monitor: ČR na zahraničních serverech

Při surfování po internetu se čas od času setkáme se zmínkou o České republice. Její jméno v titulcích obvykle potěší (pakliže jde o zprávy, za které se nemusíme stydět). Dnes přináším dvě.

 

EGYPT

O tom, že české cestovní kanceláře obnoví po dlouhých měsících zájezdy do Egypta jsme slyšeli v sobotu 26. září.

 

O den později informoval o této změně egyptský web Ahramonline:

 

 

V článku se píše, že ČR obnoví turistické lety do Egypta od 1. října 2020. Létat se má z Prahy do Šarm aš Šajchu, Hurghady a Marsy Alam. Informace je převzatá od našeho velvyslance Jana Fulíka, který v sobotu 26. 9. hovořil v Šarmu na setkání u příležitosti Světového dne cestovního ruchu s egyptským ministrem turistiky Khaledem Ananim.

 

Na něj si možná někteří vzpomenou, když koncem srpna 2020 spoluzahajoval v pražském Národním muzeu unikátní výstavu Sluneční králové. Už tehdy jednal s premiérem Babišem a dalšími českými představiteli o podpoře cestovního ruchu mezi oběma zeměmi a toto je praktický výsledek těchto rozhovorů.

 

IZRAEL

Že chce čeká vláda koupit od Izraele mobilní protiletadlový raketový systém SPYDER, víme od pátku 25. září. V neděli 27. 9. o této skutečnosti informoval své čtenáře zpravodajský portál Times of Israel:

 

 

Článek cituje izraelského ministra obrany Benjamina Gantze, který řekl:

 

  • Děkujeme české vládě za partnerství a za rozhodnutí vybavit jejich armádu izraelským systémem protivzdušné obrany. Jedná se o další významný krok v posílení bezpečnostních vztahů mezi našimi zeměmi a je to také skvělá zpráva pro izraelský obranný průmysl během tak složitého období.

 

Není to jen formální zdvořilostní vyjádření, protože česká armáda, předtím než se rozhodla pro izraelský systém, analyzovala devět systémů od sedmi výrobců. Výsledek samozřejmě naplnil hrdostí výrobce - haifskou firmu Rafael. Slovy jejího viceprezidenta pro marketing a rozvoj podnikání Ariela Kary:  Jde významný hlas důvěry v naše schopnosti v oblasti protivzdušné obrany, které jsme v průběhu let prokázali.

 

ODKAZY:

 

RAKETOVÝ SYSTÉM SPYDER/ZDE

 

WEB SPOLEČNOSTI RAFAEL/ZDE

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 27.9.2020 20:30 | karma článku: 15,71 | přečteno: 608x