Vánoční dárek (nejen) pro kolegu Faltýna

Nedávno zveřejněný cyklus dovolenkových postřehů z egyptské destinace Marsa Alam, jehož autorem je Martin Faltýn, mě natolik zaujal, že jsem se rozhodl ještě jednou  k němu ojedinělým způsobem vrátit.

 

Hledal jsem něco na YouTube, vůbec to nesouviselo s mořem, korálem a tamní faunou, a přitom mě napadlo, že bych mohl nabídnout své jedno krátké video z Rudého moře.

 

Ačkoli se věnuji v moři výhradně pořizování snímků, spíše pro rozptýlení jsem pořídil několik videozáběrů. Jeden přikládám. Klip nemá vysokou kvalitu, zejména ve srovnání s fotografiemi, které jsem ve stejné lokalitě (záliv Oriental Bay) pořídil a nedávno je na svém blogu zveřejnil. Objekt (mořská želva – kareta) mi občas unikl z obrazu, protože jsem se pohyboval v mělké části a korály všude okolo jsou extrémně ostré, navíc je šnorchlař ve vodě i v mírném větru jako bárka v oceánu, vlny si s vámi dělají co chtějí a musíte být stále ve střehu.

 

Video je tedy více než čím jiným minidokumentem o setkání s karetou, což je ale vždy zdrojem radosti. A ukázkou, jak báječný dokáže být svět nikoli pouze v hlubinách, ale také těsně pod hladinou.

VIDEO YOUTUBE/KARETA V ZÁLIVU ORIENTAL BAY, MARSA ALAM, EGYPT

 

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 26.12.2021 11:05 | karma článku: 12,15 | přečteno: 309x