Tak tomu se říká pech

Ondřej Bačo. Český fotbalový obránce. U nás hrál za Zlín a Líšeň, pak přestoupil do rumunského klubu Gaz Metan Medias a od letošního roku obléká dres Hapoelu Jeruzalém, nováčka nejvyšší fotbalové ligy v Izraeli.

 

Je to jediný Čech v izraelské Premier League, hebrejsky Ligat Haal.

 

Jelikož hraje na postu stopera, příliš gólů od něj očekávat nelze. Vyloučeny ale nejsou, i obránci občas skórují.

 

Protože nejvyšší izraelskou fotbalovou ligu pro  Fórum serveru Eretz sleduji, čekal jsem, kdy budu moci referovat o tom, že Ondřej si připsal do statistiky první gól.

 

Věřil jsem, že to jednou přijde. A přišlo – v neděli 26. prosince. U nás se slavil druhý vánoční svátek a v Izraeli se hrály dva zápasy 15. kola nejvyšší fotbalové soutěže. Jedním z nich bylo jeruzalémské derby mezi Bejtarem a Hapoelem.

 

Bejtar se ujal vedení v závěru prvního poločasu. V druhé části hry dlouho žádný gól nepadl a když už se zdálo, že Hapoel odejde poražen, dostal se k míči Ondřej Bačo – a v čase 90+1 vyrovnal. Zápas skončil 1:1, česká posila Hapoelu si připsala do statisticky první gól v nejvyšší izraelské soutěži.

 

Skvělá zpráva! Radost však netrvala dlouho.

 

Jak se záhy ukázalo, trenér Hapoelu se dopustil osudové chyby. Podle pravidel Izraelské fotbalové asociace může hrát v jednom zápase pět zahraničních hráčů. Hapoel jich má šest, vystřídal všechny – a chyba byla na světě.

 

Od začátku utkání hráli čtyři: v brance Adeleye (Nigérie) a v poli Agada (Nigérie), Bačo (ČR) a Eloge (Pobřeží slonoviny). V druhém poločase k nim přibyl v 70. minutě Nigerijec Sholaja a bohužel o sedm minut později také Ghaňan Nombil, šestý cizinec na trávníku.

 

Jak píší izraelské servery (Ynet, Sport 5), tímto porušením pravidel se bude zabývat disciplinární komise a Hapoelu hrozí kontumace 0:3. Pokud k tomu dojde, bude Bačův premiérový gól ze statistiky vymazán.

 

No řekněte sami, nebyla by to smůla? Přímo vrchovatá.

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 27.12.2021 11:10 | karma článku: 12,06 | přečteno: 275x