Slovo k tragédii v Uherském Brodě

• Tu zprávu mi telefonovala žena. Zněla tak neuvěřitelně, že mi trvalo nějaký čas, než jsem se vnitřně smířil s tím, že je to pravda.

Kdyby něco tak děsivého přišlo po vlnách éteru nebo po webové síti z USA, cosi v podvědomí by nám nejspíš našeptávalo, že u nás .. u nás snad něco takového ... přece ne. To jen ti blázniví a ozbrojení Američani.  Však všeho do času.

Jsou to právě Američané, kdo říká: Co se může stát, to se také stane. Koho v Uherském Brodě by v úterý (24/2) ráno napadlo, že začíná den, zdánlivě obyčejný pracovní den, který se za pár hodin změní v nejčernější tragédii, jejíž hloubku nelze slovy popsat a rozumem pochopit. 

Jediné, co můžeme v této chvíli udělat je vyjádřit upřímnou a hluboká soustrast všem pozůstalým. A ujištění: myslíme na vás, jsme s vámi solidární, cítíme s vaší nezměrnou bolestí.

O nebetyčném lidském neštěstí způsobeném jedním lidským šílenstvím se píše na celém světě. Také na Blízkém východě, jak dokládá obrazová příloha . Lidé v Izraeli, Egyptě, Kataru, Emirátech, Libanonu, Saúdské Arábii a jinde v regionu se dočetli o neštěstí v Uherském Brodě, na východě České republiky. Pro většinu z nich je to málo známý kout Evropy - a přece i tito neznámí, kteří si tu zprávu přečetli, vyjádřili v duchu svoji účast. Vytvořili  velkou mozaiku solidarity, což je jedna z pozitivních stránek mediálně propojeného světa.

Vím, že lidé, kteří přišli o své nejbližší, jsou hluboce  vnořeni do svého smutku. Snad jim později, až přijde čas osušit slzy, bude malou útěchou, že se o jejich zármutku vědělo všude ve světě a že ve svém bolu nebyli sami.

OBRAZOVÁ PŘÍLOHA

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 24.2.2015 22:36 | karma článku: 18,20 | přečteno: 1424x