Prý jsem tahal pana Vracovského po titulcích

Máme po Velikonocích, je čas se ohlédnout. Zůstanu v tomto prostoru. Radka Kielbergerová ve svém soukromém blogu publikovala článek „Byly časy Velikonoc a byly hezké“ [1].

 

V diskusi napsal pan Filip Vracovský: „Sám si pamatuji, jak mně bylo nepříjemné, když mé jméno tahal neustále v titulcích pan Stejskal.“

 

Přečte-li si to člověk neobeznámený s děním na zdejším blogu, může snadno nabýt dojmu, že pan Stejskal je div ne nějaký internetový stalker - jak jinak si vysvětit formulaci, že někdo někoho „tahá v titulcích“ a k tomu ještě „neustále“.

 

Máme tu ale problém. Pan Stejskal si není ničeho takového vědom. Nezbylo mu tedy, než oživit si paměť a projít 960 svých článků, od dnešního dne (2. 4. 2024) do Vánoc 2022. Usoudil, že 960 článků na blogu je dostatečný vzorek, aby se dalo potvrdit nebo vyvrátit, zda tahal či netahal p. Vracovského „v titulcích“ (pan Stejskal to chápe tak, že v nadpisech, snad správně).

 

Výsledek? Pan Stejskal nalezl pouze dva články mezi oněmi 960, v nichž v nadpise zmínil jméno p. Vracovského. Konkrétně:

 

1) „Mimořádný článek - Něco málo pro F. Vracovského“, zveřejněn 28. dubna 2023, odkaz  https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801094

 

2) „K článku F. Vracovského o politice jako modloslužbě“, zveřejněn 27. února 2023, odkaz  https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798716

 

Tedy: dva články z 960, to je 0,21 %, ani ne čtvrt procenta. A to hodnotí pan Vracovský jako „neustálé tahání po titulcích“? Pozoruhodné. Pana Stejskala by zajímalo, jak by pak p. Vracovský hodnotil situaci, kdyby byl „neustále tahán“ ne po titulcích, ale v samotných článcích, tak jak to musí snášet stále jedni a tíž zdejší blogeři v tvorbě Karla Trčálka. Je-li mu nepříjemné, že ho p. Stejskal dvakrát za uvedené období zmínil v nadpise článku, a to v rámci férově vedené internetové výměny názorů, jak se asi musí cítit ti blogeři, když jsou, za blahosklonného přihlížení administrace, soustavným terčem tzv. satiry, zhusta ovšem rafinovaně prezentovaného zesměšnění či dokonce urážek ze strany p. Trčálka.

 

P. Stejskal nezaznamenal, že by se p. Vracovský někdy ohradil proti tomu způsobu referování o jiných blogerech, když mu tak vadí, že se o něm slušně a věcně zmínil v titulcích dvou článku z devíti set šedesáti. Patrně se řídí heslem, co tě nepálí, nehas.

 

ODKAZ

[1]

https://kielbergerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=815124

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 2.4.2024 10:37 | karma článku: 6,15 | přečteno: 76x