Prezident neměl na výběr (+ video)

Ve středu (17/4) se staly také tyto dvě události. Hapoel Holon byl vyřazen z FIBA Europe Cupu a Netanjahu obdržel od prezidenta Rivlina pověření k sestavení koaliční vlády.

 

Pokud jde o onu sportovní záležitost, nejde o první smutnou zprávu (pro fanoušky izraelské košíkové) z poslední doby. 3. dubna byl Hapoel Jeruzalém vyřazen v play off z evropské basketbalové Ligy mistrů a o dva dny později celek Maccabi Tel Aviv naopak nepostoupil do play off v Eurolize.

 

A teď Holon – vypadl v semifinále.

 

Dlužno dodat, že basketbalové celky asijského Izraele hrají evropské soutěže proto, že nenávist arabských a muslimských zemí jim neumožňuje hrát kontinentální klání v Asii (což uvádím proto, abychom se v diskusi vyhnuli zbytečným a občas urážlivým otázkám).

 

Pokud jde o pověření pro Bibiho, bylo to očekávatelné. Likud má dostatečný koaliční potenciál ke splnění zadaného úkolu, jeho hlavní protihráč, Modrobílá strana, takový potenciál nemá. Prezident Rivliv n podstatě neměl na výběr.

 

Jak ale takové ověření v praxi vypadá? Koho to zajímá a má necelých třináct minut volného času, může si prohlédnout video níže. A to od času 05:10 min do 17:30 min. Jde o záznam večerního zpravodajství izraelské veřejnoprávní televize KAN 11 s moderátorkou Michal Rabinovičovou. Zdrojem je server YouTube.

VIDEO

 

Autor: Lubomír Stejskal | středa 17.4.2019 23:39 | karma článku: 6,74 | přečteno: 156x