Předvolební podpásovka

Když prohrávající, tedy podle předvolebních průzkumů, nevědí kudy kam, vytáhnou osvědčenou kartu. Mezi potenciálně úspěšnějšího soupeře a Hitlera položí rovnítko.

Nejnověji jsme toho svědky v Brazílii, kde se dnes (neděle 7/10 od 13 do 22 h SELČ) konají všeobecné volby. Včetně volby nového prezidenta.

 

Nedosti na tom, že favorit a pravicový kandidát Jair Bolsonaro (konzervativní strana Partido Social Liberal – PSL) leží v nemocnici, protože na něj byl před měsícem spáchán atentát nožem. Bolsonaro měl namále, ale přežil – do ulic ovšem zatím nemůže. Podle průzkumů má ale šanci postoupit do druhého kola z první příčky.

 

Druhou pozici drží dle demoskopických agentur Fernando Haddad, kandidát levicové Dělnické strany (PT). Ztrácí na Bolsonara – přezdívaného brazilský Trump (také chce přesunout ambasádu do Jeruzaléma a zavřít palestinské velvyslanectví v Brazílii, tedy kromě jiného) – kolem deseti procent.

 

To je hodně – a je to také dobrý důvod pro aktivaci hesla účel světí prostředky. Tentokrát byl tím prostředkem jeden z největších zločinců, které kdy tato planeta poznala. Jak píší Times of Israel, Haddadova partaj ochotně sáhla po Adolfu Hitlerovi. Výsledek jejího odporného počinu je k vidění na 52sekundovém videoklipu (od času 0:26).

 

Předvolební podpásovka jako z učebnice těch nejodpornějších podrazů.

 

Odkaz ZDE. Zdrojem je oficiální twitterový účet Dělnické strany (PT Brazil)

 

PS: Úplně na konci videa je kreslený portrét sestavený z portugalského nápisu "ele nao" (on ne) - to jenom pro úplnost.

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 7.10.2018 14:30 | karma článku: 20,74 | přečteno: 1111x