Pravda o obnovení letů mezi Ruskem a Egyptem

Příslušnou dohodu podepsali v Moskvě v pátek 15/11/2017 ruský ministr dopravy Maxim Sokolov a egyptský ministr civilního letectví Sharif Fathy. O co v dohodě jde?

 

Zatím ne o obnovení charterových letů do rudomořských letovisek, jmenovitě do Šarm aš Šajchu a Hurghady. Ujednání se týká pouze obnovení pravidelných letů na lince Moskva – Káhira. Důvod je prostý: pouze káhirské mezinárodní letiště splňuje vysoké nároky ruské strany na bezpečnost, aeroporty v Šarmu a Hurghadě (o Marse Alam se zprávy nezmiňují vůbec) zatím nikoli.

 

Jak uvádí server Ahramonline, z ruské strany bylo řečeno, že pro zvýšení bezpečnosti v Šarmu a Hurghadě je zapotřebí udělat víc práce a že je úkol pro rok 2018. Česká verze ruského zpravodajského webu Sputnik citovala ministra Sokolova, který televizi Rossia 24 řekl:

 

  • Otázky o připravenosti k obnovení charterových letů do rezortů v Šarm aš-Šajchu a Hurghada se budou řešit až v roce 2018.

 

Ahramonline upřesňuje: obě strany se dohodly, že diskutovat o obnovení letů z Mosky do rudomořských letovisek budou v dubnu 2018.

 

Sečteno a podtrženo: v polovině února přístího roku budou obnoveny pravidelné spoje toliko mezi Moskvou a Káhirou. S dovětkem: pokud mezitím nedojde k žádným negativním událostem.

 

Jaký bude mít páteční ujednání na počet ruských turistů mířících do Egypta? Vyčkejme a uvidíme.

 

Autor: Lubomír Stejskal | pátek 15.12.2017 20:50 | karma článku: 13,85 | přečteno: 407x