Potvrzeno: Giro d´Italia odstartuje poprvé mimo Evropu. V Izraeli

Kdo sleduje slavný cyklistický závod Giro d´Italia, dobře ví, že počínaje rokem 1965 začaly některé ročníky mimo Itálii. Loni v Nizozemí, předtím v Severním Irsku, Dánsku, Belgii i jinde v Evropě.

 

Příští rok začne nová kapitola těchto startů. V pondělí (18/9) bylo v jeruzalémském hotelu Waldorf Astoria oznámeno, že ročník 2018 bude zahájen v izraelském hlavním městě. V jeho ulicích se pojede 4/5/2018 časovka.

 

V dalších dvou dnech jsou na pořadu dvě etapy: Z Haify do Tel Avivu a z Beerševy na jih do Eilatu. Odtud se celý podnik přesune letecky do Evropy.

 

Bude to největší a nejprestižnější sportovní podnik, který se kdy v Izraeli, potažmo v jeho metropoli konal. A jak uvedl starosta Jeruzaléma Nir Barkat:

 

   Naše poselství světu je jasné. Jeruzalém, hlavní město Státu Izrael, je otevřený všem.

 

... podívejme se alespoň letmo, co cyklisty v Izraeli čeká. První etapa, tzv. Velký start zahrnující časovku jednotlivců, se jmenuje "Z Jeruzaléma do Jeruzaléma" Měří 10.1 km. (Zdroj: Jpost.com)

 

... zobrazení jednotlivých etap izraelské fáze Gira 2018. (Zdroj: Cycling Weekly)

 

... v blízkosti této nádherné zahrady patřící do komplexu Světového centra (víry) Bahá´í začne 5/5/2018 etapa vedoucí z Haify do Tel Avivu. Měří 167 km a povede přes historické Akko na severu a starobylou přímořskou Cesareu. (Zdroj: PlanetWare)

 

... Tel Aviv, cíl druhé etapy. (Zdroj: World Travel Guide)

 

... Beerševa, metropole Negevu. Zde odstartuje 6/5/2018 závěrečná izraelská etapa. Má délku 226 km a vede k jihu. Přes unikátní pouštní kráter u města Micpe Ramon.

 

... rudomořský Eilat, cíl třetí a v Izraeli poslední etapy. Odtud se závodníci a jejich doprovod přesunou letecky do Itálie. (Zdroj: Times of Israel)

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 19.9.2017 10:45 | karma článku: 11,15 | přečteno: 201x