Nejlepší basketbalová „20“ Evropy: Opět izraelská!

V neděli 21/7 čekali přátelé Izraele na dva výsledky: politický a sportovní. Ten politický se týkal toho, jak se ve vztahu k zářijovým volbám rozhodne Ayelet Šakedová. Ten sportovní: jak dopadne finále ME v basketbalu dvacítek.

 

Ayelet Šakedová se stala lídrem Nové pravice (o tom jsem na svém blogu psal v samostatném článku 21/7). Pokud jde o basketbalové finále, nutno předeslat několik  podrobností.

 

Šampionát se konal v Tel Avivu a Izraelci v něm vystupovali jako obhájci trofeje. Loni v Německu se stala jejich dvacítka poprvé mistrem Evropy, když ve finále porazila Chorvaty 80:66.

 

Vstup domácích do turnaje byl lehce šokující: porážka od Srbů. Mnozí jsme se polekali, ale byl to jediný neúspěch modrobílých. Všechny další soupeře porazili – jak ve skupině, tak v nadstavbové části.

 

V nedělním finále pak zdolal Izrael španělskou dvacítku 92:84. Bylo to ovšem drama: první dvě čtvrtiny skončily nerozhodně 24:24 a 18:18. Rozhodla třetí část hry (24:17); v té závěrečné už domácí šanci obhájit titul nepustili z ruky (26:25).

 

Radost to byla ohromná: malý Izrael má nejlepší basketbalovou dvacítku na kontinentu (z důvodu fanatické nenávisti asijských muslimských zemí je Izrael nucen hrát evropské soutěže a šampionáty).

FOTOODKAZY

Izraelský tým s trofejí vítězů.   KLIKNĚTE ZDE

 

Nejlepší basketbalové dvacítce Evropy blahopřeje izraelská ministryně sportu Miri Regevová.   KLIKNĚTE ZDE

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 22.7.2019 12:25 | karma článku: 11,07 | přečteno: 147x