MS v atletice. Kde udělali soudruzi z Pekingu chybu?

Snad ji časem opraví, ale v době přípravy tohoto článku stále trvala. O co jde? Čtěte dál. Téma: Světový atletický šampionát a jeho oficiální web.

Dnes (so 22/8) začíná v Pekingu (kontinetální Čína*) mistrovství světa v atletice. Vlastně už začalo. Maratonem. Zvítězil Ghebreslassie. První zlato má Eritrea.

* Na vysvětlenou

Autor příspěvku je stoupencem politické koncepce dvou Čín. Uznává jak Čínskou lidovou republiku (kontinentální Čína), tak Čínskou republiku (ostrovní Čína, Tchaj-wan) jako dva nezávislé a suverénní státy.

Žijeme ce světě internetu a to je pro svobodné šíření a dostupnost informací neocenitelné médium. Nejsme odkázáni na to, co nám zprostředkuje mainstream. V případě takových megapodniků, jakým je atletické MS, stačí otevřít oficiální web a k dispozici je vše podstatné. Mnohdy i on line.

 

Nejinak jsem postupoval i v případě pekingského šampionátu. Při seznamování s jeho webem jsem však narazil na jednu anomálii.

 

Chcete-li  vědět,  kteří sportovci soutěží za tu kterou zemi, kliknete na hlavní stránce webu na záložku COMPETITIONS a z nabídky si vyberete ATHLETES. Zobrazí se nabídka, v níž hledáte sportovce dle zemí (BY COUNTRY), dále můžete výběr zúžit na muže nebo ženy (jiné pohlaví zatím ve sportu naštěstí nemáme, ale bude-li komunita LG stejně aktivní jako při pořádání svých pochodů pýchy a sebeuspokojení, můžeme se časem dočkat nejednoho šokujícího překvapení), to je nabídka BY GENDER, případně je možné ještě filtrovat podle disciplín (BY DISCIPLINE).

 

Potud je vše OK. (Vlastně není. Dosud popsané dobře fungovalo na prohlížeči Google Chrome, když jsem ale souběžně testoval nový MS Edge, vyskytly se drobné problémy, ale tím nechci toto téma ještě víc komplikovat.)

 

Pak ale máme v záložce COMPETITION nabídku COUNTRIES (účastnické země). Ta po rozkliknutí nabízí dvě možnosti: seznam atletů dané země (opět ATHLETES). Zde se po kliknutí zobrazí všichni reprezentanti, anebo je možné filtrovat, jak uvedeno výše (a zobrazeno níže - obr. 5).

 

Druhou nabídkou je  VIEW COUNTRY DETAILS, kde bychom logicky očekávali stručné seznámení s vybranou zemí. Zatím ale nikoli: po kliknutí se zobrazí sportovci, kteří v daném dni za onu zemi soutěží. To je ta anomálie, Zdánlivý detail, ale všichni dobře víme, kdo v něm bývá rafinovaně ukryt.

 

Výše popsané nyní v obraze.

Hlavní stránka webu MS v atletice. Červená šipka ukazuje na záložku COMPETITION.

... obr. 1/

Po kliknutí na COMPETITION se objeví mj. nabídka COUNTRIES, kde je možné vybrat buď atlety (modrá šipka), nebo podrobnosti o dané zemi (červená šipka)

... obr. 2/

Klikneme-li na ATHLETES, zobrazí se všichni atleti dané země. V tomto článku je vše ilustrováno na příkladu České republiky.

... obr. 3/

Při kliknutí na VIEW COUNTRY DETAILS (podrobnosti o dané zemi) se zobrazilo něco jiného: sportovci, kteří za ČR soutěžili 22/8. Tady udělali soudruzi z Pekingu chybu ...

... obr. 4

Filtr funguje. Příklad vybrané Báry Špotákové. Dle země, pohlaví a disciplíny.

... obr. 5/

 

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 22.8.2015 9:20 | karma článku: 12,94 | přečteno: 963x