Karlovarské očkovací centrum - velká pochvala

Právě jsem se vrátil, nikoli jako kdysi Gottwald z Hradu, ale z KV Arény, stánku karlovarského extraligového hokeje, toho času sloužícího jako očkovací centrum. Moje role: doprovod očkované osoby (OO).

 

Byla to premiéra, proto mě zajímalo, jak celý ten systém vlastně funguje.  Centrální vstup  je řádně označen a důležité je, že před vchodem je někdo, na koho se můžete obrátit s případným dotazem (policista).

 

Dlužno dodat, že OO byla po předchozí komunikaci objednaná - měla určený termín. Hned po vstupu nás čekalo  stanoviště 1, kde si příjemný mladý muž a půvabná policistka ověřili, kdo jsme. Představil jsem se jako doprovod a položil dotaz, kde mám čekat. V naivní představě, že jít dál nebudu smět. Omyl. „Nikde, běžte dál s OO,“ zněla odpověď.

 

První velké plus.

 

Pokračujeme ve směru šipek na zemi. Po pár krocích sympatická slečna předala OO jednoduchý formulář (informovaný souhlas) k vyplnění a zapůjčila propisovací tužku. Důležitý poznatek pro mě, až tam půjdu na ostro: nezapomenout brýle na čtení. Potřebujete také znát svoji zdravotní pojišťovnu a číslo svého telefonu.

 

Při vyplňování pohodlně u stolu přišla další příjemná slečna a zajímala se, zda nemáme s vyplňováním problém. Znovu připomněla, co a jak je třeba vyplnit, kde se podepsat – a také, kam jít dál.

 

Další zastávkou byla registrace. Bez front, bez čekání. Zde OO  vrátila  propisovací tužku, obdržela očkovací kartičku a instrukci, že další zastávkou je lékař. Po krátkém pohovoru na téma zdravotního stavu a kontrole údajů v PC došlo na zlatý hřeb programu – k přesunu  do prostoru k vlastnímu píchnutí injekce. Následoval asi čtvrthodinový pobyt v čekárně a odchod z KV Arény. (Klíčová informace: Všude v prostoru vakcinace je WC!)

 

Když odečteme povinné posezení v čekárně, trvalo to celé necelých patnáct minut. Úžasná souhra, dokonalá organizace, vstřícný přístup všech, kdo se na očkování podílejí. Jako bonus úsměvy a laskavé jednání těch, kdo jsou do tohoto kolotoče zapojeni.

 

Jako doprovod jsem měl čas hovořit s těmi, kdo se očkovaným věnují. Dostal jsem několik užitečných rad pro dobu, až se mě bude tato záležitost týkat. Dozvěděl jsem se ovšem také, jak dokáží být někteří senioři zlí a neopodstatněnými slovními útoky jim tuto práci ztrpčují.

 

Chování některých lidí člověk prostě nerozumí. Odvrácená strana života. Místo vděčnosti a ocenění jen zloba a urážky. Proč?

 

Znovu tedy konstatuji: v KV Aréně šlo očkování jako po másle. Všudypřítomná ochota, perfektní organizace. Za mě velká pochvala a poděkování. Byl to den, k němuž přidávám velké plus. Kéž by takových bylo víc.

 

... obr. 1/Postup očkování v karlovarské KV Aréně. 1 - úvodní identifikace, 2 - vyplnění jednoduchého formuláře (informovaného souhlasu), 3 - registrace, vydání očkovací kartičky, 4 - lékař, 5 - vlastní vakcinace, 6- čekárna, 7 - směr odchodu k východu. (Zpracoval autor článku v programu Malování 3D/MS-Windows 10)

Autor: Lubomír Stejskal | pátek 16.4.2021 17:15 | karma článku: 15,83 | přečteno: 222x