Jak se fotí rusky mluvící

Moje žena má kamarádku ze studií, nyní už bývalou letušku. Její manžel, říkejme mu Václav, je i mým dobrým známým. Oba jsou hodně scestovalí a mají bezpočet zážitků.

 

Nedávno jsme se opět setkali a cestou z kavárny narazili na blonďatou krasavici, která se nechala jinou ženou fotit - a přitom teatrálně pózovala. Václav podotkl: „Podle mých zkušeností se takto chovají při focení především Rusky.“

 

Měl pravdu. Když jsme přiblížili blíž, slyšeli jsme ruštinu.

 

Vzal jsem tento postřeh na vědomí – a epizodu vzápětí pustil z hlavy.

 

Do mysli se mi vrátila v sobotu 26. června.

 

Doma jsme měli na programu hospodářský den (generální úklid bytu). Ještě předtím jsem si odskočil cosi vyřídit do města. Kráčel jsem po chodníku v části města, kde stojí budova soudu, banky, radnice, polikliniky a dalších institucí. V pracovních dnech je tu rušný provoz, o víkendu o něco méně.

 

Přesto ale …

 

Z dálky jsem viděl, že uprostřed silnice, na plné čáře, sedí dospívající dívka. V prvním zlomku vteřiny mě napadlo, že se jí udělalo špatně. Sotva se ale přiblížilo auto, zvedla se a prchala k chodníku. Tam stála jiná teenagerka s foťákem. A pak zpátky do středu vozovky. V jednu chvíli vyjelo z boční ulice SUV. Muselo zastavitt, aby do ní nenarazilo.

 

Holky bláznivý, pomyslel jsem si. Vzápětí jsem k nim došel – a uslyšel ruštinu.

 

Václav měl pravdu.

Během psaní tohoto příspěvku jsem si vzpomněl na vlastní zážitek tohoto druhu z lokality Shark´s Bay na Sinaji. Na břehu Akabského zálivu se zjevila nymfa a její matka. Kdo koho fotil a kdo komu pózoval je zřejmé z obr. 1. Jen dodám, že obě mluvily rusky.

 

.. obr. 1/Foto: Autor článku.. (V pozadí ostrov Tiran vrácený Egyptem Saúdské Arábii.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 25.6.2022 20:05 | karma článku: 23,68 | přečteno: 986x