Jak jsou krásné, když se odhalí

Antonia Yaminová je evropskou šéfkorespondentkou izraelské veřejnoprávní televize KAN11. Na svém Twitteru upozornila 20. dubna na jeden pořad této televize, který pojednává o první afghánské modelce (video níže).

 

Rozumí se samo sebou, že této činnosti se nemůže věnovat ve své zemi, ale v novém domově – ve Spolkové republice, kam před válkou utekla i se svojí rodinou před dvaceti lety. Jako začínající teenagerka. V Německu v ní objevili modelku, od té doby létá „mezi moly světa“ a mimoto je ambasadorkou Německého červeného kříže a jako VIP osobnost se snaží pomáhat těm, z nichž sama vzešla – uprchlíkům. (Ne každý uprchlík si zaslouží naše odsouzení.)

 

Jmenuje se ZOHRE ESMAELI. Její příběh odvysílala televize KAN11 20. dubna v rámci večerní zpravodajské relace s moderátorkou Rinat Spivakovou.

 

Stinnou stránkou jejího příběhu je, že když se stala modelkou, rodina ji zavrhla.

 

A ještě k titulku článku. Nejde o úplné odhalení, o naprostou nahotu. V kontextu tohoto tématu mám na mysli takové odhalení krásné mladé ženy,  že se zbaví hidžábu, nikábu, čádoru či burky.

 

To udělala i Zohre. Osvobodila se z okovů muslimského odívání – a vzápětí vynikla její krása. Krása cudná, decentní, mravná, noblesní, vznešená, ušlechtilá; krása ukazující ženu jako dokonalé dílo Stvořitelovo.

 

Že je taková i Zohre, můžeme se přesvědčit na videu zmíněného izraelského televizního medailonu této elegantní a inteligentní mladé ženy. V Afghánistánu by jako příslušnice krásnější poloviny lidstva zanikla, teprve na Západě se stala ženou, o které se ví, ženou hodnou obdivu.

 

VIDEO/Zohre Esmaeli, první afghánská modelka. Ve svobodném světě.

 

 

 

FOTOODKAZ/Antonia Yaminová, evropská šéfkorespondentka izraelské televize KAN11 v třeskutém mrazu na moskevském Rudém náměstí.   KLIKNĚTE ZDE

 

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 23.4.2019 15:15 | karma článku: 13,28 | přečteno: 609x