Izrael bez Židů? Do roku 2022

Izrael je terčem kritiky za nový základní zákon, v němž je definován jako židovský stát. Hovoří se o diskriminaci Arabů, o apartheidu – dokonce prý horším než byl ten jihoafrický.

 

V této souvislosti nebude od věci seznámit se s tím, jaká slova zaznívají z druhé strany. Protože svět se z velké většiny nedistancoval od vládců Pásma Gazy, jimiž jsou politici hnutí Hamas, dejme prostor jednomu z nich.

 

Fathi Hammad je členem politického byra Hamasu a někdejším ministrem vnitra vlády tohoto hnutí. Patří k jeho špičkám a tudíž to, co řekne, vyjadřuje oficiální názory této formace (nejde o nějakého řadového extremistu).

 

Dvanáctého července 2018 odvysílala televize Al Jazeera Hammadovo vystoupení na shromáždění v Gaze, kde pronesl věty, s nimiž by se měli seznámit především všichni propalestinští aktivisté, co jich jen na světě je. Aby bylo jasné, jak se věci mají.

 

Pan Hammad pravil:

 

  • Těšíme se na dvě věci, kterou jsou s Alláhovou pomocí v dohledu. První je očista Palestiny od židovské špíny a vykořenění Židů z této země. Nebude to tak dlouho trvat. Do roku 2022 se jich zbavíme. Druhá věc je založení chalífátu poté, co se této rakoviny – Židů – zbavíme, dá-li Bůh.

 

A aby nedošlo k omylu, pokud jde o úmysly Hamasu, Fathi Hammad dodal:

 

  • Skutečnost, že se účastníme pokojného Pochodu návratu (protiizraelské provokace na hranicích Pásma - LS) neznamená, že jsme opustili vojenskou cestu džihádu. Máme prst na spoušti, naše zařízení pracují ve dne v noci. Denně vynalézáme něco nového využívajíce veškerou naši sílu, našich nervů, kostí a masa. Každý den vytváříme větší vojenskou sílu, čehož důkazem je, že nepřítel je vyděšený z války s brigádami mučedníků Izz ad Dína al Kassáma a jejich bratří v ostatních frakcích.

 

A konečně:

 

  • Přicházíme pro tebe, ó Netanjahu (premiér Izraele - LS). Přicházíme pro tebe, ó Libermane (ministr obrany Izraele - LS). Přicházíme, abychom vám z krku odřízli hlavu. Přicházíme, abychom odřízli tuto entitu (Židy – LS) a zničili tuto armádu (Izraelské síly obrany - LS), jak nám Prorok oznámil, abychom to udělali.

 

Více slov netřeba. Vlastně ano: očekával bych, že si těchto výhrůžek média na Západě všimnou, nikoli okrajově, a že budou následovat masivní celosvětové protesty. A že si Západ uvědomí, koho politicky i materiálně podporuje.

 

Nic z toho se ale nestane, to dřív projde velbloud uchem jehly. Ono je pohodlnější a politicky výhodnější plísnit Izrael, než aby ti, koho se to týká, pohlédli pravdě do očí. Protože pak by si museli přiznat krutou skutečnost: že podporují zločince se stejnými praktikami jaké hlásal Hitler, vládci Íránu a Islámský stát.

 

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 22.7.2018 17:07 | karma článku: 5,80 | přečteno: 52x