Írán potrestán za hanebnost na MS v judu

Středa 18/9 se stala ve sportu přelomovým dnem: Mezinárodní judistická federace potrestala Írán za chování jeho činovníků na nedávném světovém šampionátu v Tokiu.

 

Připomeňme v kostce, co se stalo. Na obhájce titulu světového šampiona v kategorii do 81 kg, íránského reprezentanta Saeida Mollaeie, byl jeho režimem vytvořen nátlak, aby v semifinále a v zápase o bronz záměrně prohrál. Z jediného důvodu: aby se v dalším duelu nesetkal s izraelským judistou Sagim Mukim, ať už v přímém souboji, anebo na stupni vítězů (Muki skončil jako vítěz kategorie – nový mistr světa).

 

Proč to všechno? Kvůli zavilé protiizraelské nenávisti teheránského režimu.

 

Toto odporné nesportovní jednání Íránců nezůstalo bez odezvy. Mezinárodní judistická federace (IJF) ve středu 18/9 oznámila, že Írán tím porušil Stanovy IJF, její Etický kodex i Olympijskou chartu, a proto celý případ předloží první instanci Disciplinární komise IJF.

 

A do doby, než komise rozhodne má Írán s okamžitou platností pozastavenou účast na všech sportovních akcích, administrativních a sociálních aktivitách pořádaných IJF nebo jinak s ní souvisejících.

 

Chtělo by se říci: konečně!

 

ODKAZ na článek na toto téma v angličtině: KLIKNĚTE ZDE

Autor: Lubomír Stejskal | středa 18.9.2019 14:38 | karma článku: 29,68 | přečteno: 908x