Hurghada: Nový konzulát. Ruský

Znáte v Hurghadě hotel Samra Bay? Proč se ptám: od neděle 22/1 se v jeho sousedství nachází nový konzulát Ruské federace.

První v guvernorátu Rudé moře a celkově třetí – po Káhiře a Alexandrii.

 

Za normálních okolností by ta zpráva nestála za větší pozornost, ale v dané situaci otevření nové mise cosi signalizuje. Blížící se návrat ruských turistů do Egypta, v tomto případě do Hurghady; nejen do města, ale do Hurghady jako širší destinace.

 

Ovšem nejen to. Zprávy o otevření konzulátu uvádějí, že v Hurghadě trvale žije přes 20 tisíc Rusů. A v takovém množství se čas od času vždycky najde někdo, kdo konzulární pomoc potřebuje. Nyní již nemusí cestovat do Káhiry, případně Alexandrie.

 

A jakmile dá Kreml (rozuměj Putin) zelenou obnovení charterových letů do Egypta, bude Rusů v Egyptě postupně víc a víc (před pádem ruského letadla na Sinaji na konci října pobývalo v Hurghadě na 80 tisíc turistů z RF) a služby konzulátu budou hodně k užitku. A kdy to bude? Z Moskvy slyšíme stále častěji, že „hodně brzy“.

 

Je více než jisté, že během nadcházející sezony bude v Hurghadě, a zřejmě také v Šarmu, víc Rusů než loni. To je pouhé konstatování. Stejně jako fakt, že o destinaci Marsa Alam ruští návštěvníci takový zájem nemají. To lze mj. doložit postřehem, že ruští experti zkoumají úroveň bezpečnosti na letištích v Káhiře, Šarm aš Šajchu a Hurghadě – nikoli v Marse Alam.

... obr. 1/Na Google Maps je vyznačen hurghadský hotelový komplex Samra Bay. Jak patrno, nachází se poblíž tamního letiště. V jeho sousedství  byl 22. ledna 2017 otevřen ruský konzulát.

... obr. 2/Momentka z ceremoniálu u příležitosti otevření konzulátu. (Zdroj: Web rusreality.com)

Autor: Lubomír Stejskal | pondělí 23.1.2017 9:30 | karma článku: 15,83 | přečteno: 498x