Haifa a Tel Aviv - hlavní města evropské kopané (Aktualizováno)

Ve velké nadsázce a po dobu několika letních dnů. V sobotu třicátého se utkají v Izraeli při přátelském měření sil dva velkokluby Starého kontinentu. Zlatým hřebem pak bude nedělní finále francouzského Superpoháru.

 

A konečně: v neděli 7. srpna sehrají v Izraeli přátelský duel další dva evropské top kluby.

 

Pojďme se s programem těchto fotbalových lahůdek pro izraelské fanoušky blíže seznámit.

 

Sobota 30. 7. patří Haifě, přesněji jejímu stadionu Sammyho Ofera. Dějišti přátelského zápasu mezi Tottenhamem Hotspur a AS Řím.

 

O den později se bude – opět po roce – hrát na telavivském Bloomfield stadionu finále francouzského superpoháru neboli Trofeje šampionů. Loni zde prohrál Paris Sant-Germain s Lille OSC 0:1. Letos se jako vítěz nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 vrací PSG znovu, jeho soupeřem bude vítěz Francouzského poháru FC Nantes.

 

Magnetem pro diváky jsou především hvězdy PSG – Messi, Nyemar, Sergio Rames. Ale nejen oni. Však také vstupenky nejsou žádná láce, byť nejsou nedostupné. Podle severu Ynet na zápas PSG – Nantes stojí od 275 do 2505 NIS (nových izraelský šekelů), což když vynásobíme sedmi, dostaneme cenu v CZK. Navzdory tomu izraelské servery očekávají, že bude vyprodáno. Oba hostitelské stadiony, haifský i telavivský, mají kapacitu přibližně 30 tisíc diváků.

 

A pokud by ani po těchto dvou exkluzivních představení nebyli izraelští fotbaloví nadšenci nasyceni, mohou uspokojit svoji touhu po kvalitní kopané a hvězdných týmech první srpnovou neděli. To budou na Bloomfield stadionu bojovat o prestižní přátelské body Juventus Turín a Atlético Madrid.

 

Zaujal by vás některý z těchto zápasů, kdyby hostitelskou zemí byla Česká republika?

AKTUALIZACE

Tottenham - AS Řím ... 0:1PSG - Nantes ... 4:0 - góly vítězů vsítly superhvězdy: 1x Messi, 2x Neymar, 1x S. Ramos

Autor: Lubomír Stejskal | sobota 30.7.2022 19:27 | karma článku: 5,83 | přečteno: 102x