Gratulace do Izraele

Izraelská armáda (IDF) zlikvidovala v noci na dnešek (12/11) excelentně přesným zásahem jednoho z nejzavilejší nepřátel a nejnebezpečnějších teroristů. Šéfa Palestinského islámského džihádu v Pásmu Gazy.

 

Baha Abú Al Ata byl „mužem Teheránu“ v Pásmu. Jeho eliminace se dá v principu srovnat s akcí hrdinů ve službách  československé exilové vlády proti Heydrichovi.

 

Bývalý mluvčí izraelské armády, brigádní generál Ronen Manelis, na webu listu Jerusalem Post 12/11 řekl:

 

  • Na celém světě jsou desítky zemí, které se snaží zlepšit humanitární situaci v Pásmu, ale zároveň existuje  jeden muž Gaze  a další mimo Pásmo, kteří se to snaží torpédovat.

 

Těmi zloduchy myslel al Atu a jeho šéfa v Damašku Ziadu Nakhalaha.

 

Ten první už není díky perfektní práci IDF mezi živými. Jeho ďábelská protiizraelská mise skončila.

 

Baha Abu al Ata, jak připomíná Jerusalem Post a další izraelská média, se podílel na plánování útoků proti Izraeli, výrobě zbraní a na modernizaci raket odpalovaných na Izrael (usiloval o prodloužení jejich doletu). Palestinský islámský džihád v Pásmu je vojenskou zpravodajskou službou Izraele hodnocen jako faktor zvyšující riziko napětí v oblasti.  Dodejme, že Pásmo není pod přímou kontrolou Mahmúda Abbáse, a co je horší – Palestinský islámský džihád není ani pod přímou kontrolou v Pásmu vládnoucí teroristické organizace Hamas; ve fanatické protiizraelské teroristické válce sleduje vlastní zájmy a koná na vlastní pěst.

 

Al Ata patří k těm služebníkům zla, o nichž platí jedno jediné: dobrý terorista - mrtvý terorista.

 

Jistě – teroristé budou nyní řádit. Stejně jako řádili nacisté po smrti Heydricha. Izrael v rámci sebeobranných  akcí uštědří teroristickým (raketovým) agresorům další lekci. Jiná varianta neexistuje. Náčelník generálního štábu IDF generálporučík Avi Kochavi hlásí:  Jsme připraveni. Na zemi, ve vzduchu, na moři. 

 

Ano, budou ztráty  i na izraelské straně. Jako v každé válce.

 

Co je ale podstatné. Eliminace al Aty bude historií hodnocena stejně kladně jako eliminace Heydricha. O tom nebudiž pochyb. 

 

Do Izraele velká gratulace.

 

(Technická poznámka. Ačkoli se to navenek může jevit tak, že se jednalo o první akci nového ministra obrany Naftaliho Benneta, není tomu tak. Schválena byla ještě předtím, než se Bennett oficiálně ujal funkce. Tedy předchozím ministrem obrany, kterým byl do Bennettova jmenování premiér Netanjahu.)

 

Autor: Lubomír Stejskal | úterý 12.11.2019 14:05 | karma článku: 25,25 | přečteno: 434x