Egypt znovu otevírá letiště v Tabě

Egypťané oznámili, že od srpna budou obnoveny mezinárodní chartery na letiště v sinajské Tabě. Ta by se tak stala čtvrtou destinací, kam by se mohli vrátit zahraniční turisté.

 

Začátkem července byly obnoveny mezinárodní lety do Hurghady, Šarm aš Šajchu a Marsy Matrouh (na středomořském pobřeží – nezaměnit s rudomořskou Marsou Alam).

 

Podle zprávy portálu Ahramonline z 29/7 prvním letadlem, které v Tabě přistane, bude 5. srpna stroj z Polska. Stejná zpráva také říká, že společnost EgyptAir bude provozovat od 17. srpna do poloviny září sedm charterových letů a do Šarmu deset na základě dohody s nejmenovanou cestovní kanceláří.

 

Portál Tripadvisor již v červnu uvedl, že v letovisku Taba Heights byl otevřen pro domácí turisty Strand Beach Hotel (dříve Intercontinental) a tamní golfový resort. Lze tedy předpokládat, že tento hotel bude jedním z těch, kam zamíří zahraniční klientela.

 

Po delší době je to z hlediska cestovního ruchu opět pozitivní zpráva týkající se jedinečného sinajského letoviska Taba.

... obr. 1/Pohled na budovu letiště v Tabě, pod křídlem nastupující turisté. (Foto zde i níže: Autor článku)

 

... obr. 2/Třicetikilometrová  silnice od letiště v sinajských horách až k pobřežní komunikaci vede z podstatné části úchvatným skalním kaňonem. Působivější začátek dovolené si těžko lze představit.

 

... obr. 3/Jedinečný golfový resort ve středisku Taba Heights. Mezi sinajskými horami a mořem.

 

... obr. 4/Strand Beach Hotel. V době, kdy autor článku pořizoval tuto fotografii se jmenoval Intercontinental.

 

... obr. 5/Strand Beach Hotel. Skutečná perla tabské riviéry. Byla by obrovská škoda, kdyby se právě zde nepodařilo revitalizovat turistický ruch.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lubomír Stejskal | středa 29.7.2020 23:30 | karma článku: 7,91 | přečteno: 162x