Další neuvěřitelná buzerace kvůli několika gramům marihuany

Tentokrát v Bělorusku. Obětí arogantního přístupu úředníků Lukašenkova režimu se stala izraelská advokátka Maya Rayten-Stolová. O její tristní situaci informují izraelská média.

 

Mezi nimi v neděli 28. listopadu server The Times of Israel (obr. 1).

 

... obr. 1/

 

Rayten-Stolová se specializuje na trestní a občanské právo. Před třemi týdny odletěla do Běloruska na urgentní schůzku se svým klientem, izraelský podnikatelem. Na minském letišti bdělá běloruská kontrola u ní odhalila 2,5 g, slovy dva a půl gramu marihuany.

 

Má to ale háček. Jednalo se o lékařskou marihuanu, k jejímuž držení pro osobní použití měla Rayten-Stolová povolení od izraelského ministerstva zdravotnictví. Patřičné doklady chtěla běloruským orgánům ukázat, ale reakcí byl pouze nezájem. S poukazem na to, že se pokusila propašovat do země drogu byla zatčena a odvezena do Piščalauského zámku – nechvalné známého minského vězení.

 

Existují obavy, že vzhledem k extrémně přísným běloruským zákonům může být odsouzena na několik let kriminálu. Což je samozřejmě sílená představa, něco naprosto absurdního.

 

Izraelské úřady mají zase plné ruce práce. Po nedávném nesmyslném zadržení dvou izraelských řidičů autobusu, manželského páru, který si během krátké dovolené v Turecku z istanbulské televizní věže Camlica vyfotil rezidenci prezidenta Erdogana, jsou postaveny před úkol dostat na svobodu a domů Mayu Rayten-Stolovou.

 

Běloruský režim zase jednou ukázal svoji hrůzostrašnou tvář. Bojovat tímto způsobem proti drogám, toť vrchol stupidity.

 

Když tímto způsobem Lukašenkovi lidé zacházejí s cizinci, k jejichž šikaně nemají sebemenší důvod, co asi zažívají místní? Zejména když si dovolí prezentovat jiný než oficiální postoj. Hrůza pomyslet.  (Žít v Bělorusku, to aby se člověk bál vytáhnout z šuplíku nůž k ukrojení chleba. Aby nebyl obviněn z přípravy vraždy. Právě k tomu lze v jisté nadsázce připodobnit chování Lukašenkova režimu k izraelské právničce. )

FOTOODKAZ

Maya Rayten-Stolová/ZDE

Autor: Lubomír Stejskal | neděle 28.11.2021 15:12 | karma článku: 13,73 | přečteno: 350x